HAR VÆRT SYK: Nina Løseth. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR VÆRT SYK: Nina Løseth. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Trøblete VM-oppkjøring for Nina Løseth:

Løseth: – Jeg har vært syk

Var ikke fornøyd etter storslalåmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sporten, Beaver Creek: Nina Løseth kjørte inn til en grei 11. plass i storslalåmen natt til fredag. Etter løpet var hun ikke særlig fornøyd med å ha falt fem plasser fra første omgang.

– Klart jeg er skuffet, men samtidig så prøvde jeg. Jeg ga alt jeg hadde. sånn er det av og til, sier Nina Løseth til TV 2 Sporten.

– Var du nervøs?

– Jeg er alltid nervøs, kvalm og uvel, men det er godt å kjenne at man lever. Jeg fant ikke den samme rytmen som i første omgang, og jeg ble litt for snill og gjorde for mange småfeil.

Har vært syk
Etter det TV 2 kjenner til har Løseth hatt en trøblete oppladning til VM. Treningsleiren i Aspen har vært preget av sykdom, noe Løseth selv ikke vil ha særlig snakk om.

– Hvem har du hørt det av? Eh. For å si det sånn – det er godt med litt smårusk i oppkjøringen, da gjør det meg skjerpet.

– Har du vært skikkelig dårlig?

– Jeg har vært litt syk, jeg har det.

– Kjenner du noe til det nå?

– Nei… Det er godt å kjenne at jeg ikke er 100 prosent for da må jeg skjerpe meg litt ekstra. Det er ikke noe som påvirker meg, så nei, jeg er ikke syk, konstaterer hun.

TV 2s alpinekspert Lars Elton Myhre tror sykdommen kan virke inn på prestasjonen.

– Det er veldig høyt her, slik at det er slitsomt å kjøre. Derfor bør du ha makskapasitet om du skal kjempe i toppen. Får håpe hun kaster innpå noen medikamenter og fyrer med alle motorer med slalåm på søndag.

Selv er Løseth langt mer snakkesalig om nettopp lørdagens slalåm-konkurranse. Etter å ha fått kjent på VM-løypa er hun ikke i tvil om hva som må til.

– Man kan ikke spare på noe. Man må gå ut og trykek til Det er litt sånn "kill or be killed". Du må gi alt du har.

– Har du satt deg noe mål når det gjelder plassering?

– Jeg er prosessorientert, og fokuserer på arbeidsoppgavene. Å gå ut å gi alt er målet mitt, sier Nina Løseth.

TV 2s alpinekspert tror Løseth har muligheten i slalåmen.

– Det hadde vært et lite mirakel om hun hadde tatt medalje i storslalåmen. På slalåmen er det sannsynlig. Jeg er glad at hun nå hadde en medalje innen rekkevidde etter førsteomgangen i dag, for da fikk hun kjenne på presset. Det er nyttig lærdom å ta med seg inn mot slalåmen.