FUNNET DREPT: Magnar Sivertsen ble funnet død i sitt eget hjem i Olderdalen i Troms.
FUNNET DREPT: Magnar Sivertsen ble funnet død i sitt eget hjem i Olderdalen i Troms.

Dommer besvimte under drapssak

Etter en lang dag i retten besvimte lagdommeren under behandlingen av ankesak etter drap på Magnar (55) i Troms.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble tilløp til dramatikk i Hålogaland lagmannsrett torsdag. Under behandling av en ankesak etter drapet på Magnar Sivertsen (55), besvimte lagdommeren, melder Nordlys.

Besvimte

Ifølge avisen besvimte dommeren mens Lars Uhlin-Hansen, professor i rettsmedisin og patologi, forklarte seg om dødsårsaken til den avdøde mannen.

Retten ble hevet etter episoden, som dommeren selv også bekrefter overfor avisen – uten å ville utdype det ytterligere. 

Dømt for drap

To menn ble i november dømt til ti års fengsel for å ha forvoldt en annen manns død under særdeles skjerpende omstendigheter. De to ble frifunnet for forsettlig drap, men retten kom til at volden Magnar Sivertsen (55) ble utsatt for, hadde døden til følge.

Ifølge tiltalen ble 55-åringen mishandlet med et støvsugerrør i sitt hjem i Olderdalen i Kåfjord natt til 21. september i fjor.

Sivertsen døde noen timer senere av blodtap og/eller hjertesvikt som følge av skadene. Han ble funnet av en bekjent som skulle besøke ham hjemme i Olderdalen.

Den ene av de domfelte, en 32 år gammel mann, anket ikke dommen fra tingretten. En medtiltalt 41-åring har hele tiden hevdet at han ikke var skyldig. Det er denne mannens anke som nå vurderes i Hålogaland lagmannsrett.