IVRIG: Madison spiller fiolin på gata i hjembyen St. Ives for å samle inn penger til et lokalt barnehjem. FOTO: Privat/Facebook.
IVRIG: Madison spiller fiolin på gata i hjembyen St. Ives for å samle inn penger til et lokalt barnehjem. FOTO: Privat/Facebook.

Facebook stengte Madisons (10) veldedighetsside

Madison Glinski har samlet inn over 400.000 kroner til veldedige formål. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ti år gamle fiolinisten har samlet inn 34.000 pund til veldedige formål, og er nå knust etter at innsamlingssiden hennes på Facebook ble slettet.

Den ble slettet fordi hun er for ung til å ha sin egen Facebookside.

– Hjerteløst!

Madison Glindki fra St. Ives i Storbritannia, mistet hundrevis av bilder, videoer, meldinger og takkehilsner da siden hennes plutselig var borte.

Handlingen har vekket harme i England. I sosiale medier omtales det som hjerteløst og slemt, siden pengene som ble samlet inn går til barn som er i en vanskelig og sårbar situasjon, skriver The Telegraph. 

Det var Madisons mor, Terassa, som hadde opprettet siden med sin egen fødselsdato i august. Madison ble satt opp som administrator på siden for å gi innsamlingssiden er personlig vri, og for å lære datteren opp i veldedighetsarbeid.

– Det så ikke bra ut å ha mitt navn og bilde på svar og statusoppdateringer, så vi endret det til Madisons, sier Terassa.

13-årsgrense

Madison mistet hundrevis av bilder og hilsner da kontoen hennes ble slettet. FOTO: Privat/Facebook.
Madison mistet hundrevis av bilder og hilsner da kontoen hennes ble slettet. FOTO: Privat/Facebook.

Men Facebook lot ikke en edel tanke være unntak for regelen. Nettstedet har 13-årsgrense, og tirsdag var kontoen borte. Terassa tok kontakt med Facebook og tryglet dem om å selv få overta administratorrollen for å redde siden og all informasjonen der, men ble avvist. 

– Jeg er enig i reglene, men alt er nå tapt. Dagboken, videoer og meldinger fra følgere. Og Facebook har sagt at det ikke lar seg gjenopprette, sier moren fortvilt. 

Madison er lei seg: – Alle som fulgte meg har hjulpet til å samle inn masse penger til veldedighet til barn. Jeg føler at det er barna som taper her, sier hun.

Nytt forsøk

Men den arbeidsomme jenta og hennes mor gir ikke opp. De har opprettet en ny facebookside og håper den er mer i samsvar med Facebooks regelverk.

I løpet av ett døgn har de fått 2800 følgere, og målet er å samle inn 50.000 pund.

Facebook har ikke uttalt seg i saken.