Landslagstrener Per-Mathias Høgmo under fotball-landslagets trening i Baku.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Landslagstrener Per-Mathias Høgmo under fotball-landslagets trening i Baku.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norge ned to plasser på FIFA-rankingen

Norge faller to plasser til 69.-plass på denne månedens FIFA-ranking, som preges av at det er kåret kontinentale mestere i Afrika og Asia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australia og Forente arabiske emirater, som tok henholdsvis gull og bronse i asiamesterskapet, passerer begge Norge. Australia klatrer 37 plasser til 63.-plass, Emiratene 14 plasser til 66.-plass.

Det er ingen betydelige endringer blant de ti første, men nedover på lista er det til dels store bevegelser. Elfenbenskysten, som vant afrikamesterskapet, klatret åtte plasser til 20.-plass, mens tapende finalist Ghana forbedrer seg 12 plasser til 25.-plass.

Det største spranget gjør Ekvatorial-Guinea, som var vertsnasjon for afrikamesterskapet og tok seg helt til semifinale. Landet klatrer hele 69 plasser og er for første gang i topp 50 på 49.-plass.

Norge er blant lagene Ekvatorial-Guinea tok seg forbi. Per-Mathias Høgmos lag har ikke spilt siden november, men la likevel sin kommende EM-rival Bulgaria bak seg. Bulgarerne falt fire plasser til 70.-plass.

Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen, Kroatia, som tar imot i Zagreb 28. mars, er på stedet hvil som nummer 19. (©NTB)