FERDIG PÅ VILLA PARK: Paul Lambert forsvinner fra Aston Villa (AFP PHOTO / OLI SCARFF)
FERDIG PÅ VILLA PARK: Paul Lambert forsvinner fra Aston Villa (AFP PHOTO / OLI SCARFF)

Lambert sparket fra Villa-jobben

Klubbledelsen fikk nok etter ti Premier Leauge-kamper uten seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Lambert er ferdig som Aston Villa-manager offentliggjør Birmingham-klubben i en pressemelding.

– Det er absolutt ikke overraskende. Vi har forsvart ham lenge og hatt troen på at han kunne bringe Aston Villa oppover, men det siste døgnet har vi egentlig bare gått og ventet på beskjeden, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Villa har slitt tungt de siste månedene og står med ti strake Premier League-kamper uten seier. Spesielt foran mål har det sviktet. Kun 12 nettkjenninger er det blitt på 25 kamper.

Førstelagstrener Scott Marshall og keepertrener Andy Marshall tar over ansvaret på midlertidig basis og skal forberede laget til femte runde i FA Cupen mot Leicester søndag.

I pressemeldingen heter det diplomatisk at «klubben ønsker å takke Paul og ønsker ham lykke til i fremtiden».

– Jeg tror at Lambert kan kommer tilbake, men dette har vært en tung opplevelse og han må ta en pause nå, mener Erik Thorstvedt.

Lambert har vært manager i Villa siden sommer 2012, etter at han overtok ansvaret fra Alex McLeish. Skotten kom fra en imponerende periode som Norwich-manager, men har aldri klart å få spillet til å flyte for «The Villans».

Klubben er én av sju som har spilt hver Premier League-sesong, men har vært faretruende nær nedrykk de siste årene. Etter en god sesongstart har laget bare falt i det siste. To ligascoringer på to måneder sier det meste om hva som er galt i Birmingham. 0-2-tapet borte mot Hull ble dråpen for styret.