KATASTROFE: Flere hundre  båtflyktninger druknet denne uken. I løpet av det siste er 3400 flyktninger døde på veien over Middelhavet (Foto:   Reuters/Scanpix).
KATASTROFE: Flere hundre  båtflyktninger druknet denne uken. I løpet av det siste er 3400 flyktninger døde på veien over Middelhavet (Foto:  Reuters/Scanpix).

300 flyktninger borte på havet – bare denne uken 

Jan Egeland varsler om en pågående flyktningkatastrofe i Middelhavet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge FN har minst 300 mennesker druknet i et forsøk på å krysse Middelhavet fra Libya til Italia denne uken.

Det siste året har ufattelige 3400 båtflyktninger druknet på vei over havet til Europa.

Kan bli enda verre i år

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, sier til TV 2 at han tror det vil bli enda verre i år.

– Det er enda flere desperate krigsflykntinger er på vei fra Syria og andre steder. Europa har en dårligere redningsoperasjon i år enn i fjor.

Egeland får støtte av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– Dette er en enorm tragedie. Flere kan miste livet hvis vi ikke handler nå,  sier Vincent Cochete i UNHCR) De mener at EU ikke er gode nok på lete- og redningsaksjoner i Middelhavet.

Barn døde

De som har overlevd og kommet seg i land på den italienske øya Lampedusa forteller at de var dyttet om bord i dårlige joller og tvunget til å trosse det fæle været.

Den italienske kystvakten reddet 105 personer mandag etter at en jolle gikk rundt. 29 døde etter flere timer i det kalde vannet.

Det var til sammen fire joller, hver med over 100 personer om bord. I tillegg til den som gikk rundt, er en forsvunnet i havet. Den yngste om bord var bare 12 år.