PÅ HJEMMEBANE: Pressetreff med skiskyttere foran verdenscupen i Holmenkollen.
Tiril Eckhoff  med Bærum og barndomshjemmet i bakgrunnen fra Holmenkollen Park.
Nå skal Eckhoff bruke tiden fremover til å komme i VM-form. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ HJEMMEBANE: Pressetreff med skiskyttere foran verdenscupen i Holmenkollen. Tiril Eckhoff med Bærum og barndomshjemmet i bakgrunnen fra Holmenkollen Park. Nå skal Eckhoff bruke tiden fremover til å komme i VM-form. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eckhoff: – Jeg savner Tora

Ekspert mener skiskytteryndlingen har fått det umulige oppdraget før VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til verdenscupen i Holmenkollen er det en litt sliten Tiril Eckhoff som stiller på startstreken, drøye tre uker før VM i Kontiolahti.

– Det har vært tre tøffe skirenn i helgen og det merker jeg på kroppen. Mentalt tror jeg dette blir bra. Det tar alltid på å gå så mange konkurranser som man gjør. Men vi har et vanvittig støtteapparat som får meg på beina igjen, sier 24-åringen etter en meget tung konkurransehelg i tsjekkiske Nove Mesto.

På hjemmebane vil hun slå tilbake for å finne VM-formen.

– Det viktige nå blir å få noen gode erfaringer i Holmenkollen. Deretter skal jeg hjem og slappe av, før vi skal på precamp før VM. Så får jeg håpe at det gjør underverker, sier den alltid blide Fossum-jenta til TV 2.

Arven etter Tora
Med sin beste sesong noensinne er Tiril Eckhoff på god vei til å stabilisere seg helt i toppen av internasjonal skiskyting.

Det beviste hun ved å ta sin første verdenscupseier i Østersund i starten av sesongen.

Nå nærmer Eckhoff seg et mesterskap der hun er den nye eneren som det norske folk setter sin lit til, etter at Tora Berger og Ann Kristin Flatland ga seg ifjor.

24-åringen kjenner at det til tider er vanskelig uten de to.

– Jeg savner selvfølgelig Tora og Ann Kristin. De var bautaene og tok all støyten, nå er det jeg som må ta den, sier Eckhoff.

Tror på medalje
Etter to sterke tredjeplasser i verdenscupen i januar, har det gått litt opp og ned for skiskytteren.

TV 2s skiskytterekspert, Ole Kristian Stoltenberg, tror Eckhoff kommer til å slå tilbake i VM.

TAR MEDALJE: TV 2s skiskytterekspert, Ole Kristian Stoltenberg, tror Tiril Eckhoff tar medalje i VM.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAR MEDALJE: TV 2s skiskytterekspert, Ole Kristian Stoltenberg, tror Tiril Eckhoff tar medalje i VM.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg har sagt at jeg tror på én medalje, håper på to. Tiril er medaljekandidat i alle øvelser, hvor det klaffer er jeg usikker på. Men vi må huske på én ting, hun skal få lov til å mislykkes i noen løp, sier Stoltenberg.

Han mener at det er umulig å ta opp arven etter Tora Berger. Skiskyttereksperten tror det er lurt ikke å legge et skyhøyt press på Eckhoff i tiden framover.

– Det har vært mye mas på Tiril denne sesongen. Hun får alle spørsmålene, og jeg tror det blir viktig å dempe det litt, sier Stoltenberg.

Sjarmerer alle
At Eckhoff kommer til å stabilisere seg enda mer i toppen om noen år, er han sikker på.

– Gi Tiril litt tid, så kommer hun til å gå fra å være en outsider til å bli en favoritt.

Med det høye presset hun har i dag, mener Stoltenberg at 24-åringen har vokst mye bare den siste tiden.

– Hun er utrolig god til å svare for seg på en sjarmerende måte som vinner alle skiskytterhjerter, avslutter han.