FINGEREN: Her poserer Eddie Ray Routh med våpen mens han gir fingeren til kamera. (Foto via The Warfighter Foundation)
FINGEREN: Her poserer Eddie Ray Routh med våpen mens han gir fingeren til kamera. (Foto via The Warfighter Foundation)

Dette er mannen som drepte virkelighetens «American Sniper»

Skarpskytteren Chris Kyle (38) ble skutt og drept av våpenfantasten Eddie Ray Routh.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Kyle er skarpskytteren filmen «American Sniper» er basert på, og som ble spilt av Bradley Cooper i den den Oscar-nominerte filmen. 

Organisasjonen Warfighter Foundation har nå lagt ut bilder av Eddie Ray Routh (27), mannen som er tiltalt for å ha drept Kyle på en skytebane i Texas i 2013, melder New York Post.

Traumatisert eller ikke?

Rouths forsvarere nekter ikke for at han faktisk er drapsmannen, men hevder han er så sterkt traumatisert etter å ha tjenestegjort i Irak-krigen. Dermed er han utilregnelig, og kan ikke straffes. 

Men Warfighter Foundation hevder på sin side av Routh aldri opplevde krigshandlinger på nært hold da han var i Irak, og at han ellers bare har jobbet som hjelpearbeider under jordskjelvet på Haiti. 

– Hadde det trygt og godt

Organisasjonen har snakket med personer som tjenestegjorde sammen med Routh, som forteller at de ikke var i direkte kamphandlinger. 

– Der han var stasjonert, hadde han det ganske trygt og godt, sier en av disse personene til organisasjonen. 

Moren hans skal ha kontaktet Kyle fordi Routh slet med å finne ut hva han skulle gjøre med livet. Han fikk da jobbe som frivillig for å hjelpe veteraner som kom tilbake etter krigen. 

Rettssaken mot 27-åringen starter onsdag i retten, hans skjebne blir avgjort av en jury bestående av ti kvinner og to menn.