Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chris Kyle er skarpskytteren filmen «American Sniper» er basert på, og som ble spilt av Bradley Cooper i den den Oscar-nominerte filmen. 

Organisasjonen Warfighter Foundation har nå lagt ut bilder av Eddie Ray Routh (27), mannen som er tiltalt for å ha drept Kyle på en skytebane i Texas i 2013, melder New York Post.

Traumatisert eller ikke?

Rouths forsvarere nekter ikke for at han faktisk er drapsmannen, men hevder han er så sterkt traumatisert etter å ha tjenestegjort i Irak-krigen. Dermed er han utilregnelig, og kan ikke straffes. 

Men Warfighter Foundation hevder på sin side av Routh aldri opplevde krigshandlinger på nært hold da han var i Irak, og at han ellers bare har jobbet som hjelpearbeider under jordskjelvet på Haiti. 

– Hadde det trygt og godt

Organisasjonen har snakket med personer som tjenestegjorde sammen med Routh, som forteller at de ikke var i direkte kamphandlinger. 

– Der han var stasjonert, hadde han det ganske trygt og godt, sier en av disse personene til organisasjonen. 

Moren hans skal ha kontaktet Kyle fordi Routh slet med å finne ut hva han skulle gjøre med livet. Han fikk da jobbe som frivillig for å hjelpe veteraner som kom tilbake etter krigen. 

Rettssaken mot 27-åringen starter onsdag i retten, hans skjebne blir avgjort av en jury bestående av ti kvinner og to menn.