9-åring brutalt pågrepet i Sverige: Ny sjokkvideo publisert

Flere øyenvitner har filmet hendelsen, som har satt sinnene i kok i Sverige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en ny video av pågripelsen av to unge gutter på en togstasjon i Malmø har nå dukket opp på Facebook, melder den svenske nettavisen Nyheter i dag

På videoen, som er satt sammen av flere forskjellige filmsnutter, ser man blant annet at den ni år gamle gutten sparker en av ordningsvaktene i ryggen etter å ha blitt påsatt håndjern. 

Satt seg på niåringen

Den andre av guttene, som er 12 år gammel, blir også hardhendt plassert på en benk av en av de andre vaktene. Mens dette skjer, sitter to vakter oppå niåringen for å holde ham i ro.

Det var da den ene vakten dunket hodet til den unge gutten i steingulvet flere ganger, og holdt hånden foran både munn og nese slik at han ikke fikk puste. 

Vaktene sier at niåringen må slappe av, og gjentar også budskapet på engelsk. Etter hvert blir han påsatt håndjern og ført bort. Det er da han sparker til en av vaktene. 

Nektet ombordstigning på tog

De to guttene ble nektet å gå om bord i et tog som skulle gå fra stasjonen. I tillegg hadde vaktene fått beskjed om å holde dem igjen av politiet, meldte Sydsvenskan

Ifølge Aftonbladet var de to flyktninger som hadde kommet alene til Sverige. De to hadde også rømt fra et lite mottak der de bodde. 

Politiet i Malmø opplyser til Expressen at de to vaktene nå er mistenkte for mishandling. En 30 minutter lang overvåkningsvideo fra togstasjonen er også overlevert til politiet. 

En av vaktene anmeldte niåringen for vold mot en tjenestemann, men dette følges ikke opp av politiet på grunn av guttens lave alder.

Hendelsen har fått mange til å reagere i nabolandet vårt. På lederplass i Aftonbladet skriver avisen at en niåring ikke kan kalles kriminell, og det rettes sterk kritikk mot at politiet først henla saken. Den ble ikke tatt opp igjen før flere videoer dukket opp i media.