Inger Lise Rypdal (65): – Jeg har ikke hatt kjempehell i kjærlighet

Musikklegenden tviler på om hun finner en mann som er romantisk nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har ikke hatt kjempehell i kjærlighet, sier en ærlig og åpenhjertig Inger Lise Rypdal i «Hver gang vi møtes».

I 1969 giftet hun seg med jazzmusiker Terje Rypdal. De fikk to sønner sammen, Daniel og Marius, og de ble separert i 1984 og skilt i 1985.

Siden den gang har hun ikke hatt mange samboere.

– Jeg har mer eller mindre levd alene. Jeg har hatt en samboer i et år og en annen samboer et år. Da barna var små var det veldig bevisst fordi jeg visste ikke hvor lenge disse gutta kom til å bli der. Det vet man ikke. Jeg kan ikke dra inn noen her før jeg er sikker på det, forteller hun.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å finne en mann som er så romantisk som faren min var. Det er kanskje det jeg driver og leter etter.

Hennes siste forhold, med Bjørn Aspheim, tok slutt i mai 2014.

Tøft med medieoppslag

Rypdal forteller videre at det er ekstra ille når mediene slår opp bruddene på forsidene.

– Det har vært vanskelig når det har vært brettet utover forsidene hver eneste gang. De vet det liksom før deg, fordi noen har ringt inn og sagt at de har hørt en diskusjon eller hørt snakk om det.

Fikk råd av sønnen

Under skilsmissen med Terje Rypdal for 30 år siden, ble hele historien solgt til pressen og havnet på forsidene. Da fikk hun et godt råd av sønnen.

– Da var Daniel 12 år, og da kom han hjem sa han: «Du vet, mamma, jeg vet det er vondt nå, men om en uke er det et nytt blad og da har de faktisk glemt det». Det er veldig sant. Det går veldig fort over, men akkurat den uka er helt ekstrem. Det er en lang uke, og du har ikke lyst til å gå på butikken for du vil ikke se lei deg ut. Du vil ikke se eller bli sett. Da hjelper det ikke med svarte solbriller, sier hun i «Hver gang vi møtes».

Inger Lise Rypdal hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.