STILLER IKKE TIL START: Tarjei Bø går ikke i Holmenkollen. 
Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
STILLER IKKE TIL START: Tarjei Bø går ikke i Holmenkollen. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Bø stiller ikke til start i Holmenkollen

Og Emil Hegle Svendsen peker på Johannes Thingnes Bø som Norges sterkeste medaljekandidat under VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er allerede kjent at Ole Einar Bjørndalen ikke kommer til å gå i Holmenkollen til helgen.

Bø står over
Onsdag ble det klart at heller ikke Tarjei Bø kommer til å stille til start i det norske nasjonalanlegget.

Det opplyste Kommunikasjonsjef Gunnar Nybø under pressetreffet i Holmenkollen onsdag.  Årsaken er at 26-åringen har fått påvist Rhinovirus - et vanlig forkjølelsesvirus, ifølge landslagslege Ola Berger.

Dette var bakgrunnen for Bøs sykdomsproblemer i julen. Viruset er ikke alvorlig, men kan føre til en lengre restitusjonsperiode.

En som derimot stiller til start er Tarjeis lillebror Johannes Thingnes Bø. Han synes det er synd at broren ikke skal gå.

– Det er veldig kjedelig. Spesielt når man vet at veldig mange i slekten vår kommer for å se oss begge gå, sier han.

– Han er lei nå
Han er bekymret på brorens vegne etter som VM begynner å nærme seg.

– Det har vært veldig mye stang ut for ham nå. Det er kjedelig at han ikke får gått her heller. Da begynner det å se mørkt ut med tanke på VM, siden han ikke får så mange gode gjennomkjøringer. Men er det noen som kan komme tilbake igjen, så er det faktisk ham. Den vurderingen han tar nå er nok for VMs beste, og det er nok det han tenker på, sier han.

Han sier at all motgangen har begynt å prege storebrorens humør.

– Ja, vi merker det litt på ham. Han er lei av å få all dritten, mens vi andre får ingenting. Så ja, nå er han lei, sier han.

Svendsen: – Johannes største medaljekandidat
Emil Hegle Svendsen har utvilsomt vært Norges sterkeste medaljekandidat i mesterskap de siste årene. Men i år har Johannes Thingnes Bø levert flere imponerende resultater, og segler opp som Norges sterkeste løper. Hegle Svendsen er klar på at han foreløpig ikke er den største favoritten.

– I dag er det udiskutabelt han som er sterkest. Vi får håpe vi andre kan komme opp litt bakfra og være med å kjempe om noen medaljer. Det har vært trist sorti den siste måneden - vi ønsker å være bedre enn som så, sier Hegle Svendsen.

Han har ikke svaret på hvorfor formen har duppet etter en sterk sesonginnledning.

– Jeg har ingen god forklaring. Etter jul har det buttet litt i mot. Det startet med en dårlig fellesstart i Oberhof etter litt sykdom. Jeg har ikke kommet på rett kjøl igjen. Har ikke funnet tilbake til den oppskriften jeg hadde i starten av sesongen. Det er små marginer som utgjør store forskjeller på resultatlisten, sier han.

Han er allikevel ikke i tvil om at han kan finne formen i tide til VM.

– Jeg mener det er viktig å se det store bildet. Jeg har gjort det bra nok til å kunne være med å kjempe igjen om kort tid om jeg får på plass noen nøkler, og får det til å stemme, sier han.

Med Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø ute av helgens verdenscupsirkus, er OL-vinneren klar på at han og Thingnes Bø må ta ansvar foran hjemmepublikummet.

– Det skal vi klare. Den tar vi, sier han selvsikkert.