Dropped-deltaker møter veggen:  
– Han har det som et helvete!

Står hele konkurransen i fare for hardhausen Stian Sivertzen?

I onsdagens episode av Dropped får man se hvordan det brenner under føttene på deltakerne.

Brennhete dager og iskalde netter

STUPBRATT: Dype kløfter og bratte stup venter deltakerne i onsdagens episode av Dropped - Heltenes kamp. Foto: TV 2
STUPBRATT: Dype kløfter og bratte stup venter deltakerne i onsdagens episode av Dropped - Heltenes kamp. Foto: TV 2

I helikopter blir det blå og røde laget droppet i et solsvidd og øde ørkenlandskap nordvest i Argentina. Et svært ugjestmildt område der deltakerne vil oppleve brennhete temperaturer på dagtid – og minusgrader om natten.

Satser alt på seier

Det blå laget har ennå til gode å vinne en konkurranse, og etter at Kurt Asle Arvesen røk ut i forrige episode er de ikke innstilt på å tape nok en gang.

De eneste igjen på det blå laget er Finn Christian «Finken» Jagge (48), Gunn Margit Andreassen (41) og Kjersti Grini (43).

Det røde laget har gang på gang bevist at de er langt flinkere i å finne den raskeste ruten til sivilisasjonen og har fortsatt full lag - som består av Nila Håkedal (35), Ole «Lukkøye» Klemetsen (43), Stian Sivertzen (25), Tonje Sørlie (33) og Anita Moen (47).

Stian møter veggen

Det blir mye gåing og klatring på deltakerne i onsdagens episode og derfor er det viktig å ha ben som er friske og raske.

Men det blir snart klart at snowboardkjører Stian Sivertzen ikke kommer til å få det enkelt. Fra å være lederen i front som drar laget framover sliter han voldsomt med gnagsår på føttene som til slutt blir for mye for ham. Laget må stoppe og mister verdifull tid. Anita Moen må til slutt trøste en frustrert Stian.

– Stian har dag etter dag vært veldig sterk og tålt veldig mye. Når han sliter som han gjør nå, så vet jeg at han har det som et helvete. Da har han det vondt, forteller Anita i episoden.

Livstruende skadd i 2009

KOMA: Stian Sivertzen på bedringens vei etter ulykken i 2009. Foto: TV 2
KOMA: Stian Sivertzen på bedringens vei etter ulykken i 2009. Foto: TV 2

Men Stian Sivertzen er ikke mannen til å gi opp. I prøve-OL i Vancouver i 2009 ble snowboard-kjøreren livstruende skadd etter et stygt fall. På sykehuset viste det seg at han hadde slått hull på hovedpulsåren og han måtte tilbringe to uker på intensivavdelingen før han ble utskrevet og fikk reise hjem.

Men hjemme i Norge oppstod det raskt komplikasjoner og Sivertzen fikk hjerneslag og ble lagt i kunstig koma. Etter tre måneder med opptrening på Sunaas sykehus var Stian tilbake på brettet igjen.

I onsdagens episode får man vite om Sivertzen klarer å fullføre konkurransen, og ikke minst – vil det blå laget endelig klare å ta sin første seier?

Dropped - Heltenes kamp kan de se hver onsdag kl 20.00 på TV 2.

Har du gått glipp av noen episoder? Se alle her (krever innlogging).