Hushovd truet Edvald med ørefik

Thor Hushovd avslører at han gikk langt for å stoppen Edvald Boasson Hagen fra å gå til Tinkoff-Saxo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da den daværende Sky-rytteren på sensommeren fortalte Thor Hushovd at han var på vei til dette laget, klarte han ikke å holde tankene sine for seg selv.

– Da sa jeg bare: «Edvald, du må ikke signere for Tinkoff. Jeg tror det er feil valg. Hvis du gjør det, så skal jeg gi deg en ørefik», forteller en åpenhjertig Hushovd til TV 2.

– Hvordan reagerte han da?

– Han ble kanskje redd, svarer han og ler.

Årsaken til advarselen var denne:

– Med imaget til Bjarne Riis og laget - i tillegg til at Peter Sagan hadde signert for dem - så ville ikke Edvald kunne utvikle seg til den rytteren han var i sine beste år i Sky.

Etter trusselen fra Hushovd ble det ikke noe av avtalen som Tinkoff-Saxo trodde var i boks.

– Det er viktig å høre på alle innspill som man får, sier Boasson Hagen diplomatisk.

– Hadde han tatt deg i en fight?

– Han er vel sikkert sterkere enn meg. Han var i allefall det, svarer 27-åringen.

– Men kanskje ikke nå lengre, legger han til med et smil.

Etter at U-svingen ble kjent og Boasson Hagen signerte for MTN-Qhubeka, ble han direkte hetset av den russiske lageieren Oleg Tinkoff på Twitter.

– Da fikk jeg se en annen side av ham, som jeg ikke hadde sett før. Da tenkte jeg at det kanskje ikke var så gæernt at jeg ikke gikk dit, forteller rudsbygdingen.

– Jeg synes ikke imaget til Tinkoff kan forenes med hvordan Edvald er som person, påpeker Hushovd.

Den pensjonerte sykkelstjernen anbefalte MTN-Qhubeka på det varmeste. Dette laget består av mange av de samme som utgjorde grunnpilarene i Cervelo, laget som Hushovd kun har gode minner fra.

– Jeg burde kanskje ikke ha blandet meg, men jeg ville kun Edvalds beste. Han er en tvers gjennom snill gutt, og så vet jeg fra min egen karriere at slike valg er vanskelige. Jeg fortalte ham derfor min historie fra tiden i Cervelo, som i likhet med MTN-Qhubeka var et lite og ukjent lag. Å gå dit var det beste valget jeg har tatt i karrieren min.

Hushovd tror Boasson Hagen kommer til å slå kraftig tilbake denne sesongen, etter et par svake sesonger. Tirsdagens sterke 8. plass på tempoen i Qatar bærer bud om at formen i anmarsj.

– Jeg håper og tror at Edvald vil blomstre som han gjorde for ikke så altfor lenge siden. Når han er på sitt sterkeste, så er han en av verdens beste ryttere.