– FRYKTELIG TRIST: Da gutten i Sandefjord inviterte hele klassen til bursdag, dukket kun to gjester opp. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
– FRYKTELIG TRIST: Da gutten i Sandefjord inviterte hele klassen til bursdag, dukket kun to gjester opp. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Janne (40) sendte stesønnen i barnebursdag:
– Bare to av 16 dukket opp

Janne Melbø fra Sandefjord ble rasende og fortvilet da hun innså at gutten deres var én av to som hadde dukket opp i klassekameratens bursdag.

«I går ble jeg lei meg, eller rasende forbannet er vel kanskje det rette ordet! Vi sendte vår pode, på 11 år, i en bursdag han hadde gledet seg veldig til.»

Slik begynner Janne Melbø fra Sandefjord sitt innlegg på Facebook, som hun publiserte mandag.

Innlegget handler om hvordan hennes stesønn søndag var én av to som dukket opp i en tolvårsbursdag hvor hele klassen – 16 stykker –var invitert.

«Hva i alle dager er det som foregår i hjemmene rundt omkring? Det at noen få kanskje glemmer å levere invitasjonen hjemme er nå en ting, men at 12 stykker har glemt å levere, den kjøper jeg ikke!»

To hadde meldt avbud, men 12 klassekamerater dukket altså ikke opp, og ga heller ingen forklaring. Sandefjordsmoren ble både sint og lei seg på vegne av familien som hadde invitert til feiring.

Tok kontakt med foreldrene

– Jeg synes det er fryktelig trist. Vår gutt hadde gledet seg i mange dager, og vi er vant til å se ham kjempefornøyd og giret på sukker etter slike bursdager, sier Janne til TV 2.

GA BESKJED: I et innlegg på sin Facebook-side forteller Janne Melbø om hvordan sønnen var én av to som dukket opp i klassekameratens bursdagsfest. Foto: Skjermdump/Facebook
GA BESKJED: I et innlegg på sin Facebook-side forteller Janne Melbø om hvordan sønnen var én av to som dukket opp i klassekameratens bursdagsfest. Foto: Skjermdump/Facebook

Men da de hentet gutten denne gangen, var han annerledes. Han fortalte at det kun var ham og én annen klassekamerat som hadde dukket opp i bursdagsfesten.

– Han var veldig skuffet, og da kan man jo selv tenke seg hvor skuffet bursdagsbarnet ble, sier Janne.

Hun forteller at hun tok kontakt med guttens foreldre søndag kveld, og takket for at hennes stesønn var blitt invitert.

– De satte enormt pris på at jeg tok kontakt, sier Janne.

Familien til bursdagsbarnet har godkjent at saken blir omtalt på TV 2s nettsider, men ønsker å være anonyme.

Janne sier samtidig at bursdagsbarnet, hennes gutt og den andre gjesten hadde en koselig, liten feiring med god mat og film.

Alle var invitert

Janne varslet også stesønnens klasseforstander, som lovet at hun skulle snakke om dette med bursdager på mer generell basis for elevene på mandagen.

Etter at hun fortalte om hendelsen på Facebook har hun fått enorm respons fra både kjente og ukjente. Men ifølge henne foreløpig er det ingen foreldre fra stesønnens klasse som har tatt kontakt.

Det er ikke vanlig at så mange uteblir fra bursdagsfester, mener Janne. I dette tilfellet var i tillegg hele klassen invitert, så ingen var utelatt, forklarer hun.

Hvorfor så få dukket opp synes hun det er vanskelig å spekulere i, men mener uansett at her må foreldrene på banen.

– Tolv stykker kan ikke gjøre samme feilen, sier hun.

– Hjertet mitt raknet

Kanskje noen tenker at det ikke er så farlig om man ikke gir beskjed, fordi alle andre kommer, sier Janne, og legger til at man ikke skal skjære alle over en kam.

– Men det er ikke heller alltid at ditt barn er Guds beste. Så man bør ikke være redd for å være litt streng.

I løpet av under et døgn har allerede mange engasjert seg på Facebook, og Janne håper hun når fram til mange foreldre.

«Man lar ikke en 11-åring sitte i den tro at «alle» kommer, så dukker det «bare» opp 2 stykker! Vi har alle ansvar å sørge for å gi våre barn, og andres barn, lykkelige og gode minner.»

– Jeg har ikke for vane å skrive sånt på sosiale medier, men hjertet mitt raknet fullstendig.