Balotellis herlige revansj – avgjorde storkampen mot Spurs

– En scoring som kan bety kolossalt mye for Liverpool, mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om italienerens matchvinner-scoring mot Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Tottenham 3-2 (1-1):

Han har blitt avskrevet og latterliggjort som sesongens bomkjøp i Premier League.

Men mot Tottenham fikk omsider omstridte Mario Balotelli sin revansje. Etter å ha blitt byttet inn til fordel for friskmeldte Daniel Sturridge, avgjorde han storkampen mot Tottenham med sin 3-2-scoring.

Italieneren viste ikke så mye glede etter scoringen, men etter kampen hilste han sine følgere på Instagram med et real seiersglis. 

– Fantastisk kamp, gutter. Dette gliset er bare for dem som alltid har trodd på meg.Takk skal dere ha og Forza Liverpool. Men nå skal jeg holde hodet lavt og jobbe hardt. I kveld er fortid, skriver han.

En som var glad på Ballotellis vegne var spisskollega Daniel Sturridge.

– Scoringen vil ikke bety så mye for karrieren til Mario her, men det vil selvsagt hjelpe for selvtilliten hans. Jeg liker ham, Mario er en fantastisk fyr som jobber hardt på trening og også når han kommer innpå i kampene. Jeg er henrykt på Marios vegne og håper at han fortsetter å score, saSturridge, som forlot banen til fordel for Balotelli, like etter kampslutt.

Se alle scoringene fra kampen i videovinduet øverst!

Den friskmeldte angriperen var tilbake fra start etter å ha vært ute med skader i lang tid.

– Vi er veldig glade for denne seieren. Det var en tøff kamp mot Everton sist og vi var skuffet over å ikke vinne den. Vi kom til Tottenham-kampen med rett mental innstilling. Med tanke på fjerdeplassen var det tre viktige poeng mot en rival, men det er mange kamper igjen og vi må gjøre vårt beste fremover, sa Liverpools stjernespiss.

– En vidunderlig kamp
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker hadde ikke sett for seg at Balotelli skulle bli matchvinner.

– Mario Balotelli, som de fleste har gitt opp, var på riktig sted til riktig tid, og ble matchvinner mot Tottenham. Kanskje kan det bety et løft for en spiss som har slitt med selvtilliten gjennom hele sesongen, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Og slo fast:

– Det var en scoring som kan bety kolossalt mye for Liverpool i jakten på fjerdeplassen. Og Balotelli ble den overraskende matchvinneren. Det var en vidunderlig fotballkamp med to lag som angrep fra første til siste minutt, oppsummerte han.

Gerrard sikker fra straffemerket
Liverpool fikk en perfekt start på andreomgang. Etter 53 minutters spill gikk Daniel Sturridge i bakken innenfor Tottenhams 16-meter etter en duell med Danny Rose.

Dommer Phil Dowd pekte på straffemerket etter ha lyttet på assistentdommeren.

Steven Gerrard, som er inne i sin siste sesong i Liverpool, gjorde ingen feil fra 16-metersmerket og sendte Liverpool opp i 2-1-ledelse. 

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mente straffesparkavgjørelsen var korrekt.

– Det var vanskelig for hovedommer Dowd å se Sturridge inne i klyngen. Assistentdommeren signaliserte for straffespark, og Dowd stolte på sin kollega. En bra avgjørelse av dommerteamet, mente Alsaker.

– Liverpool-spillerne ropte på offside
Men bare noen minutter etter at Gerrard hadde sendt Liverpool i ledelsen, stilnet Tottenham jubelen på Anfield.

Christian Eriksen gjorde forarbeidet, og etter litt klabb og ball utlignet belgieren Moussa Dembélé til 2-2 med brystkassen.

Scoringen var Dembélés første ligamål siden 2013. Liverpool-spillerne ropte på offside og mente Harry Kane stod i offside ved frisparket i forkant – men scoringen ble godkjent.

– Det var voldsomme protester fra Liverpool-spillerne, men det ser ut som den scoringen var helt grei, mente Alsaker etter å sett reprisen av Tottenhams 2-2-scoring.

I det 17. minutt byttet Brendan Rodgers ut Daniel Sturridge med Mario Balotelli. Alsaker ble imponert over det friskmeldte Sturridge presterte for Liverpool.

– Han var veldig nære scoring og fikset straffespark. Men Rodgers er veldig opptatt av å matche ham forsiktig nå, slik at Liverpool kan få mye glede av spissen resten av sesongen, oppsummerte Alsaker.

Og etter bare drøye ti minutter på banen dundret Balotelli inn 3-2-ledelse for Liverpool. Den omstridte italieneren, som de fleste hadde avskrevet, sikret Liverpool seieren og nok en triumf mot Tottenham på Anfield. 

– Hvem andre enn Kane?
Liverpool tok kommandoen fra start i førseomgang av storkampen mot Tottenham. Anført av en skadefri og opplagt Daniel Sturridge skapte rødtrøyene flere opplagte sjanser i åpningsminuttene.

Brendan Rodgers' menn brukte bare 14 minutter på å ta ledelsen mot Tottenham. 

Spurs-forsvaret rygget da Lazar Markovic kom stormende mot dem. Fra rundt 16 meters hold trillet han ballen med et sleivspark via Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål.

– Keeperen kan ha blitt forvirret av en ujevn bane. Ballen fikk en uheldig sprett rett foran ham, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker om scoringen, som ved første øyekast så ut som en sjelden keepertabbe av Lloris. 

Men så slo Tottenham og Harry Kane tilbake. Etter å ha blitt spilt fri av Lamela gjorde Spurs' toppscorer ingen feil alene med Mignolet og satte inn 1-1 etter 26 minutters spill.

Fulltrefferen var Kanes 13. i Premier League hittil denne sesongen.

– Harry Kane har vært sesongens åpenbaring. Hvem andre? Nå er Kane første målscorer på Anfield siden Vertonghen for to år siden, konstaterte Alsaker etter Tottenhams utligningsmål.

Sturridge med spektakulært hælspark
Rett før pause kunne Liverpool tatt ledelsen på spektakulært vis.

Daniel Sturridge, som gjorde comeback fra start, traff stolpen og ut med et frekt hælspark like før dommeren blåste av førsteomgangen.

– Hvilken scoring det ville vært i Sturridge sitt comeback fra start. Den avslutningen hadde fortjent en bedre skjebne, mente Alsaker om Liverpool-spissens utrolige avslutning med hælen.

Spurs' Anfield-mareritt
Tottenham hadde før oppgjøret mot Liverpool vunnet syv av sine ti siste kamper, men har gjennom historien alltid slitt på Anfield.

Liverpool var ubeseiret på sine åtte siste kamper og favoritter før oppgjøret. 

– Tottenham har virkelig slitt på Anfield og kun vunnet på denne banen seks ganger i historien. De siste kampene på Anfield har endt med 5-0, 4-0 og 3-0-seier til Liverpool, minnet Liverpool-legenden Bruce Grobbelaar om rett før kampstart.

Sterling ute på ubestemt tid
Formsspilleren Raheem Sterling rakk ikke å bli spilleklar for Liverpool. Manager Brendan Rodgers kunne si noe om hvor lenge stjerneskuddet er ute av spill før kampen.

– Han pådro seg en skade i derby-kampen mot Everton, og hadde smerter i foten før kampen, opplyste Rodgers. 

Tottenham stilte med samme elleve som startet i 2-1-seieren i London-derbyet mot Arsenal. Det mener TV 2-ekspert Petter Myhre var et lurt trekk.

– Jeg så ingen grunn til at Tottenham skulle gjøre endringer i startoppstillingen. For det Tottenham presterte mot Arsenal er noe av det beste jeg har sett av Tottenham denne sesongen, poengterte han.

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Sakho, Moreno; Gerrard, Henderson, Markovic, Coutinho, Ibe; Sturridge

Tottenham: Lloris; Walker, Rose, Vertonghen, Dier; Lamela, Dembele, Eriksen, Mason, Bentaleb; Kane