ANKE BLE TATT TIL FØLGE: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) er frikjent og slipper å betale boten på 50 000 kroner . 
Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix
ANKE BLE TATT TIL FØLGE: Ole-Kristian Tollefsen (t.v.) er frikjent og slipper å betale boten på 50 000 kroner . Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix

Tollefsen frikjent for drapstrusler

Ole-Kristian Tollefsen ble i november utestengt for å ha drapstruet en dommer. Tirsdag ble nordmannens anke tatt til følge av Riksidrottsnämden i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed slipper Tollefsen å betale boten på 50.000 kroner. Han ble utestengt i fem kamper, men to av kampene ble omgjort til bot.

– Både Färjestad og Ole-Kristian er glade for dette. Nå håper vi bare alle involverte parter lærer av dette, sier Färjestads sportssjef Håkan Loob til klubbens nettside.

Riksidrottsnämden begrunner frifinnelsen med at Tollefsens norske aksent kan ha ført til en misforståelse hos dommer Tobias Nordlander.

Situasjonen oppsto da Nordlander tok nakkegrep på Tollefsen under en slåsskamp på isen.

– Han (dommeren) tok nakkegrep på meg sånn at jeg ikke fikk puste, så jeg «freaket ut». Da spurte jeg egentlig bare rett ut: «Det kjennes som om jeg skal dø når du gjør sånn. Vil du at jeg skal gjøre det samme på deg, sånn at det kjennes ut som at du skal dø?». Det tok han som en drapstrussel, sa Tollefsen til Expressen etter den aktuelle kampen. (©NTB)