TILBUDT NY KONTRAKT: Liverpools Raheem Sterling er tilbudt ny kontrakt med klubben, men Bruce Grobbelaar er usikker på om den offensive midtbanespilleren blir værende på Anfield i flere år fremover. Foto: Scanpix
TILBUDT NY KONTRAKT: Liverpools Raheem Sterling er tilbudt ny kontrakt med klubben, men Bruce Grobbelaar er usikker på om den offensive midtbanespilleren blir værende på Anfield i flere år fremover. Foto: Scanpix

Grobbelaar: – Selv om Sterling forlenger, kan han bli solgt til Real Madrid

Liverpool-legenden Bruce Grobbelaar føler seg ikke helt sikker på at Raheem Sterling blir værende på Anfield i flere år fremover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
LIVERPOOL-LEGENDE: Bruce Grobbelaar vant en rekke ligagull med Liverpool på 1980-tallet. foto: Scanpix
LIVERPOOL-LEGENDE: Bruce Grobbelaar vant en rekke ligagull med Liverpool på 1980-tallet. foto: Scanpix

Unggutten Raheem Sterling har storspilt denne sesongen og markert seg som en av Liverpools beste spillere.

Det har blitt lagt merke til av de største klubbene i Europa. 20-åringen skal ifølge britiske aviser være ønsket av blant annet Real Madrid og fransk PSG, og har foreløpig ikke forlenget kontrakten på Anfield.

Manager Brendan Rodgers røpet imidlertid på en pressekonferanse tidligere denne uken at Sterling er tilbudt «en helt utrolig avtale for en ung spiller». 

– Jeg har snakket med Sterling en rekke ganger, og han er veldig, veldig fornøyd med å spille for oss. Han har benyttet seg av muligheten her, og vil bli belønnet. På generelt grunnlag ønsker vi å belønne våre største talenter. De er en del av klubbens fremtid, sa Rodgers.

– Selv om han forlenger, kan han bli solgt neste uke
Liverpools keeperlegende Bruce Grobbelaar er likevel ikke helt sikker på at Sterling blir værende på Anfield i flere år fremover.

– Jeg mener selvsagt at Liverpool bør signere en ny kontrakt med Sterling. Men selv om Sterling forlenger, så kan han bli solgt neste uke. Plutselig legger Real Madrid inn et bud på 150 millioner pund, og da sier ikke Liverpool nei, for å si det sånn. Alt handler om penger, poengterer Bruce Grobbelaar overfor TV 2 Sporten.

Liverpool åpnet sesongen svakt, men er nå i ferd med å nærme seg en topp fire-plassering på Premier League-tabellen.

Bruce Grobbelaar, som spilte for Liverpool fra 1981 til 1993 og fikk med seg seks seriegull og tre FA-cuptroféer for klubben, håper gamleklubben sikrer seg Mesterliga-billett.

– Liverpool har etter en svak åpning på sesongen fått orden på spillet. Keeper Mignolet har vel holdt nullen i ni kamper denne sesongen og laget er tilbake på vinnersporet. Men samtidig som Liverpool har vunnet, så har lagene foran dem på tabellen vunnet. Derfor er Liverpool avhengig av andre klubbers resultater og litt flaks for å ende som topp fire, mener keeperlegenden.

Denne sesongen blir Steven Gerrards siste for Liverpool. Ved sesongslutt vender midtbanegeneralen nesen mot USA og MLS etter å ha spilt for Liverpool hele sin seniorkarriere. Etter debuten i 1998 har 34-åringen fått med seg nesten 500 kamper og 116 scoringer for klubben.

– Uvant å ikke se en «scouser» som kaptein
Grobbelar innrømmer det blir rart å se en annen spiller bære kapteinsbindet på Anfield neste sesong.

– Det blir uvant å ikke ha en «scouser» som kaptein. Før Gerrard hadde vi Jamie Carragher som leder, etter det var det «scouseren» Gerrard. Men Liverpool vil klare seg uten Gerrard. I klubben finnes fremdeles mennesker som Kenny Dalglish, Ian Rush og Robbie Fowler som vil forklare de neste generasjonene om Liverpools kjerneverdier og hva som forventes av Liverpool-spillere. Og her står hardt arbeid i fokus, konstaterer Bruce Grobbelaar.