Van Gaal til angrep på Big Sams langpasningspåstand

– Du kan kopiere papirene og gi dem til Big Sam, sa van Gaal på tirsdagens pressekonferanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Louis van Gaal var godt forberedt på spørsmålene fra de fremmøtte journalistene på tirsdagens pressekonferanse.

Nederlenderen gikk umiddelbart til angrep på Sam Allardyces uttalelser om at Manchester United er blitt et langpasningslag i kjølvannet av søndagens 1-1-kamp.

– Når en kollega sier disse tingene, må du se dataene og bruke dataene i riktig kontekst, sa van Gaal på pressekonferansen.

– Siden jeg forventet å få dette spørsmålet, har jeg tolket dataene fra kampen. Jeg må si at det ikke er godt tolket av «Big Sam». Det er ikke vanskelig å se det.

I tre og et halvt minutt raljerte van Gaal over Big Sams uttalelser. Manchester United-manageren hadde også med seg en rekke papirer han brukte til å illustrere at det faktisk var West Ham som hadde brukt langpasninger som en viktig del av spillet.

– Når du har 60 prosent ballbesittelse. Tror du at du kan gjøre det med kun langpasninger? Ja, langpasninger i bredden for å snu spillet. Du må se på statistikken. Da ser du at vi selvsagt spiller langpasninger, men flere i bredden enn til spissene. 

– West Ham United har spilt 71 prosent langpasninger til spissene, vi har spilt 49 prosent.

Van Gaal la heller ikke skjul på at han var godt fornøyd med egen innsats i søndagens kamp.

– Vi spilte ballbesittende fotball, men etter 70 minutter lyktes vi ikke. Så endret vi spillet, og med kvaliteten til Fellaini, spilte vi flere langpasninger. Vi scoret på grunn av det. Jeg synes det var en god avgjørelse av manageren, sa van Gaal.

Så avsluttet nederlenderen hele foredraget:

– Du kan kopiere papirene og gi dem til Big Sam. Kanskje han kan gi en god tolkning.

Manchester United møter Burnley på Old Trafford onsdag kl. 20.45. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium 2.