INGEN RETUR: Fredrik Semb Berge blir ikke å se i Odd-drakt igjen med det
 første. I stedet går 25-åringen på lån til seriemester Molde. Det er ikke Odd-trener Dag Eilev Fagermo fornøyd med (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Stian Lysberg Solum (innfelt) - NTB Scanpix).
INGEN RETUR: Fredrik Semb Berge blir ikke å se i Odd-drakt igjen med det første. I stedet går 25-åringen på lån til seriemester Molde. Det er ikke Odd-trener Dag Eilev Fagermo fornøyd med (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Stian Lysberg Solum (innfelt) - NTB Scanpix).

Fagermo raser etter Molde-overgang

Odd-treneren er skuffet etter at Fredrik Semb Berge valgte Rosenes by.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredrik Semb Berge forlater Brøndby og er bare formaliteter unna en låneavtale med Molde, som vil strekke seg ut kommende sesong.

TV 2 vet at midstopperen reiser til Rosenes by tirsdag hvor han skal gjennomgå en medisinsk sjekk før han etter planen presenteres som Molde-spiller onsdag. Spillerens agent, Kent Karlsen, vil ikke si noe om saken når TV 2 kontakter han tirsdag ettermiddag.

Når han nå returnerer til Tippeligaen, var det mange som forventet at han skulle velge moderklubben Odd. Det gjelder også Odd-trener Dag Eilev Fagermo, som er alt annet enn fornøyd med avgjørelsen til 25-åringen.

– Vi har gjort mye for å få ham til å bli en god spiller. Det er fair at han går til Molde, men da kunne han sagt det hele tiden. Det er prosessen som er skuffende. Han kunne vært tydelig på det hele tiden, sier Fagermo TV 2

Det var Varden som først omtalte saken.

IKKE BESTEVENNER: Forholdet mellom Molde-trener Tor Ole Skullerud og Odds Dag Eiliv Fagermo (t.h.) har ikk vært det beste.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
IKKE BESTEVENNER: Forholdet mellom Molde-trener Tor Ole Skullerud og Odds Dag Eiliv Fagermo (t.h.) har ikk vært det beste.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Sa ja til oss på søndag
Semb Berge spilte 95 kamper for Odd før han signerte en fireårskontrakt med danske Brøndby forrige sommer.

25-åringen slet imidlertid med å spille seg fast inn på laget i Danmark og står oppført med kun sju kamper fra start for klubben. Derfor har en retur til Norge lenge virket sannsynlig.

– Vi har jobbet med det i 14 dager nettopp fordi han har ønsket det. Vi har vært en klar førsteprioritet, men det sier han sikkert ikke nå. Det er i alle fall det han har sagt til oss. Det har jeg til og med på SMS fra ham. Vi var enige søndag kveld. Vi skulle bare ordne formaliteter mandag, men da skulle han til Molde. Den prosessen er rar. Det er skuffende av Fredrik, sier Fagermo.

– Jeg synes det er rart at han sier at vi er enige og alt er i orden, så er han plustelig klar for Molde noen timer etterpå.

Gnisninger mellom lagene
For mange vil denne saken bare fyre opp under et allerede ganske dårlig forhold. Fagermos Odd kjempet lenge mot Tor Ole Skulleruds Molde i toppen av Tippeligaen forrige sesong, noe som også resulterte i noen mindre vennlige ordvekslinger i media.

Fagermo kom med utspill som at «Molde er en kjøpeklubb» og at de har «mer penger enn oljefondet».

– Jeg er veldig glad for at han begynte å slenge dritt. Det har vært en syk motivasjon for hele laget og alle spillerne, sa Moldes Fredrik Gulbrandsen, etter cupfinaletriumfen mot nettopp Odd var et faktum.

Klandrer ikke Molde
Men Fagermo ønsker ikke at det skal bli et nytt kapittel i den samme boken.

– Dette har ikke noe med Molde å gjøre. Jeg respekterer at Molde vil ha Fredrik, men han kunne selv vært tydelig på at Molde kanskje var førsteprioritet, mener treneren.

– Han kunne spart oss for alt arbeidet. Det er helt fair for meg at han går til Molde, og jeg kan forstå det, fordi der blir han seriemester. Men da kunne han sagt det hele tiden, så kunne vi sluppet å bruke lang tid på å få det til.

Molde FK har ikke besvart TV 2s hendvendelser i dag.