OnklP kuppet Inger Lise Rypdals kontroversielle superhit

Se opptredenen som får hele «Hver gang vi møtes»-gjengen til å juble.

Legenden Inger Lise Rypdal (65) skal hylles i lørdagens «Hver gang vi møtes».

Pål «OnklP» Tøien (30) fremfører hennes kontroversielle 1968-hit «Fru Johnsen» i programmet.

OnklP var ikke i tvil om hvilken låt han skulle tolke.

– Da jeg begynte å snakke med «Hver gang vi møtes»-folka om å delta, kom navnet til Inger Lise opp. Jeg sa: «Okey. Fru Johnsen, den skal jeg ha. Det er ikke snakk om annet». Jeg er sikker på at alle artistene ville ha hatt «Fru Johnsen», men jeg kuppet den. Jeg gikk rett i studio og lagde den før noen andre rakk å reagere, sier han lattermildt til TV 2.

– Innmari tøft!

Inger Lise Rypdal er svært glad over at hip hop-stjernen fikk «Fru Johnsen», og hun har bare godord å si om versjonen og OnklPs talent. Hun liker også svært godt at brevet fra «Tilsynet for høy moral», som gjengis i sangteksten, har blitt oppdatert av OnklP.

– Det var en kjempepositiv overraskelse. Han er jo så flink til å skrive tekster, så i låtpartiet hvor brevet kommer, er det et nytt brev som er i vår tid. Det er så kult! Han rapper brevbitene og synger rett frem på resten. Det var innmari tøft! sier Rypdal til TV 2.

OnklP storkoste seg da han fremførte den for henne.

– Ah, det var så kult. Jeg hadde gledet meg til å spille den, og Inger Lise likte den.

Kontroversiell låt

«Fru Johnsen» var Inger Lises andre singel og ble langt mer kontroversiell enn debuten «Romeo og Julie», og den brakte med seg heftig debatt da den ble sluppet høsten 1968.

Teksten omhandlet nemlig temaer som hykleri og dobbeltmoral i kristne miljøer, og låta ble seriøst debattert i Stortinget fordi den ble oppfattet som blasfemisk. Sangen var i perioder nektet spilt på NRK.

Inger Lise Rypdal husker oppstyret godt.

– Ungdommen tok med seg plata på skolen i musikktimer og sånn, og de ble knust av lærerne fordi «den ødela moralen og tankegangen til ungdommen», sier hun i «Hver gang vi møtes».

Til tross for oppstyr og medieoppslag, var Rypdal bare glad for å ha skapt noen bølger.

– Det var så stas. Jeg syntes det var veldig gøy, altså.

«Fru Johnsen»-oppstyret påvirket ikke salgstallene på noen negativ måte, og den suste til topps på VG-lista.

Inger Lise hylles i «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.