Disse parene skal kjempe om grillseier på TV

Deltakerne i Norges Grillmester er klare.

Denne våren kommer det en ny sesong med Norges Grillmester på TV 2. 

Ti matglade par skal forsøke å grille seg til seier i konkurransen. Nedenfor får du en oversikt over alle årets deltakere. 

Far og sønn

Sebastian Skauen Johnsen og Fredrik Johnsen håper de kan være sunne forbilder i konkurransen. De ønsker å inspirere ungdom og andre til å lage mat fra bunnen. 

Sebastian har tidligere vært med i Barnas Restaurant på NRK, og har også vist frem egne oppskrifter på VG Godt.

Pappa Fredrik er utdannet adjunkt og jobber som lærer på Fredrikstad internasjonale skole. 

FAR OG SØNN: Sebastian og Fredrik har lyst til å inspirere folk til å lage mat fra bunnen. Foto: Espen Solli/TV 2
FAR OG SØNN: Sebastian og Fredrik har lyst til å inspirere folk til å lage mat fra bunnen. Foto: Espen Solli/TV 2

MC-kompiser

Nordlendingene Jostein Ananiassen og Ørjan Tverbakk har kjent hverandre i over 20 år, og er begge ekstremt opptatt av mat. De har lyst til å vise publikum at også bikere kan lage mat og at de faktisk også spiser salat. 

Jostein griller gjerne og er glad i godt kjøtt, men har også blitt mer og mer glad i grønnsaker på grillen. Ørjan bruker årlig flere tusen kroner på gourmetmat, og elsker Michelin-restauranter. 

MENN SOM SPISER SALAT: Jostein og Ørjan har lyst til å vise TV-seerne at også bikermenn spiser grønnsaker. Foto: Espen Solli/TV 2
MENN SOM SPISER SALAT: Jostein og Ørjan har lyst til å vise TV-seerne at også bikermenn spiser grønnsaker. Foto: Espen Solli/TV 2

Bestevenninner

Kristine Qvarnstrøm og Sofie Røsnes har kjent hverandre i et par år, og er både kolleger og veninner. 

Svenske Kristine er fan av mesterkokk Eyvind Hellstrøm og har tidligere jobbet som cateringassistent. Hun bor nå i Oslo, der hun jobber som salgssjef. Favoritten på grillen er svinefilet.

Sofie elsker å lage mat, og mener hun er spesielt god på marinader, noe hun lager hver dag. Med en kokk som far, fikk Sofie tidlig en interesse for mat og matlaging. Hennes favoritt på grillen er blodig biff.

VENNINNER OG KOLLEGER: Kristine og Sofie er begge opptatt av god mat og grill. Foto: Espen Solli/TV 2
VENNINNER OG KOLLEGER: Kristine og Sofie er begge opptatt av god mat og grill. Foto: Espen Solli/TV 2

Treningspartnere

Lucia Aven og Daniel Eriksen er treningspartnere i Trondheim. De har lyst til å vise det norske folk to ting: Hvordan man griller og også hvordan man griller sunn mat som er fornuftig og som smaker godt. 

Lucia brenner for å vise andre at det er viktig med et sunt kosthold og er glad i å lage saus. Daniel driver et treningssenter i Trondheim. Han har blant annet hamburger som spesialitet på grillen.

SUNNE FORBILDER: Lucia og Daniel vil lære folket hvordan man kan grille mat som er både sunn og smaksrik. Foto: Espen Solli/TV 2
SUNNE FORBILDER: Lucia og Daniel vil lære folket hvordan man kan grille mat som er både sunn og smaksrik. Foto: Espen Solli/TV 2

Tvillingsøstre

De eneggede tvillingene Line Eriksen og Gro Kristin Solum er med i Norges Grillmester fordi de har lyst til å lære Norge å grille god mat, i tillegg til et ønske om å utfordre seg selv.

Line elsker å lage hjemmelaget hamburger på grillen, og blir i følge henne selv sjefen på teamet. 

Gros favorittgrillmat er marinerte svinefileter med soltørkede tomater. Hun elsker for øvrig å gå i klær som irriterer søsteren, gjerne i fargen rosa. Sammen skriver søstrene også en blogg.

ENEGGEDE TVILLINGER: Line og Gro har lyst til å gi gode eksempler på god
 grillmat. De ønsker også å utfordre seg selv. Foto: Espen Solli/TV 2
ENEGGEDE TVILLINGER: Line og Gro har lyst til å gi gode eksempler på god grillmat. De ønsker også å utfordre seg selv. Foto: Espen Solli/TV 2

Bestekompiser

Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen har vært bestevenner i over ti år. De er med i konkurransen for å vise at de er nummer én i landet på grilling av all slags mat, selv om de selv tror de er aller best på viltretter.

Erlend beskriver seg selv om over gjennomsnittet interessert i matlaging. Han er jaktinteressert, og griller flere ganger i uka.

Anders elsker å lage mat. Han er også en aktiv jeger, og liker å lage mye forskjellig, som for eksempel due, skogsfugl, bever, hjort og elg. Mottoet hans er: «Kan det ikke grilles, er det ikke mat». 

Sammen halte de to i land en andreplass i grill-NM for et par år siden.

JAKTGLADE: Bestekompisene Erlend og Anders jakter begge og legger gjerne godt viltkjøtt på grillen. Foto: Espen Solli/TV 2
JAKTGLADE: Bestekompisene Erlend og Anders jakter begge og legger gjerne godt viltkjøtt på grillen. Foto: Espen Solli/TV 2

Søskenpar

Luis og Sylvia Vavik har bakgrunn fra Mexico, USA og Norge, og er med i TV-konseptet fordi de har lyst til å vise det norske folk at meksikanskinspirert mat på grillen er både enkelt og godt.

Luis, som er født i Texas i USA, jobber som bartender og DJ. Han elsker å grille og lage mat, og lager gjerne en meksikansk vri på norsk mat. Han griller hele sommeren, uansett vær.

Sylvia, som er født i Mexico, er lidenskapelig opptatt av mat og smak, og spesielt autentisk meksikansk mat. Hun jobber som kokk på kloster og lager også en egen matvideoblogg på YouTube. Hun har ofte sterke meninger når det kommer til mat. Det fører ofte til diskusjon med lillebror!

SØSKENPAR: Luis og Sylvia er med i Norges Grillmester fordi de har lyst til å vise det norske folk hvordan man lager meksikanskinspirert mat på grillen. Foto: Espen Solli/TV 2
SØSKENPAR: Luis og Sylvia er med i Norges Grillmester fordi de har lyst til å vise det norske folk hvordan man lager meksikanskinspirert mat på grillen. Foto: Espen Solli/TV 2

Pensjonistpar

Ekteparet Ann og Roger er begge glad i å grille. Begge er pensjonister, men de er også aktive som statister. 

Ann beskriver seg selv som god på kjøkkenet, og elsker å teste nye ting på grillen. Hun forteller at hun kjenner mannen sin så godt at hun vet hva han tenker. 

Roger er glad i å lage mat, spesielt på grillen. Han har montert opp en parasoll på grillen slik at de to kan grille året rundt.

GRILLER ÅRET RUNDT: Ekteparet Ann og Roger er ekstremt glade i mat som er tilberedt på grillen. Roger har til og med montert opp en parasoll så grillingen kan foregå i all slags vær. Foto: Espen Solli/TV 2
GRILLER ÅRET RUNDT: Ekteparet Ann og Roger er ekstremt glade i mat som er tilberedt på grillen. Roger har til og med montert opp en parasoll så grillingen kan foregå i all slags vær. Foto: Espen Solli/TV 2

Sydenkameratene

Per Thorvald Thorgesen og Terje Inngjerdingen er to livsnytere – og gode venner. 

Terje er så glad i å grille at han fyrer opp grillen cirka 250 dager i året. Favorittmaten hans er kjøtt. Han beskriver seg selv som utålmodig og effektiv på kjøkkenet, og er med på Norges Grillmester for å vinne. Han er en ekte livsnyter som bor fast på Gran Canaria, der han jobber som radiovert og entertainer.

Per jobber som servicekoordinator i Varoma. Han bor i Vormsund, men er ofte på besøk hos Terje på Gran Canaria. Han glad i å grille, og tester gjerne nye smaker. Han synes også det er viktig med utseende på maten, og er flink på å dandere. Han ifølge seg selv er en ekte livsnyter når det kommer til å grille og kose seg.

GODE VENNER: Terje og Per er begge veldig glade i grillmat. Terje i så stor grad at han fyrer opp grillen 250 dager i året. Foto: Espen Solli/TV 2
GODE VENNER: Terje og Per er begge veldig glade i grillmat. Terje i så stor grad at han fyrer opp grillen 250 dager i året. Foto: Espen Solli/TV 2

Pølsemakeren og kryddereksperten

Benedicte Brubakken og Ken Harald Iversen ble kjent etter at han leverte krydder til henne.

Benedicte er pølsemakker og gleder seg til å vise Norge at også jenter kan jobbe med kjøtt. 

Ken Harald jobber i et selskap som selger krydder. Han en entusiast bak grillen, og griller hele året rundt. Han er også så interessert at han har gått til innkjøp av en egen smoker til grillen. Ken Harald har fagbrevet som kokk, men har ikke jobbet som kokk etter videregående skole.

KONKURRERENDE KOLLEGER: Kollegene Ken Harald og Benedicte er begge entusiastiske grillere. Benedicte har lyst til å vise seerne at også jenter kan kjøtt, mens Ken Harald griller hele året rundt. Foto: Espen Solli/TV 2
KONKURRERENDE KOLLEGER: Kollegene Ken Harald og Benedicte er begge entusiastiske grillere. Benedicte har lyst til å vise seerne at også jenter kan kjøtt, mens Ken Harald griller hele året rundt. Foto: Espen Solli/TV 2

Bocuse d'Or-sølvvinner med som dommer

Programleder er Stig Henrik Hoff. Med som dommer er Jonas Lundgren, en anerkjent svensk kokk som har en lang merittliste over restauranter med Michelin-stjerner han har jobbet på.

Lundgren har vunnet sølv under Bocuse d’Or i 2009, og vant nylig bronse i samme konkurranse. Han har jobbet med Eyvind Hellstøm på Bagatelle og ble spurt om å overta der etter ham, men takket nei. Han driver restauranten YOLO i Stockholm.

Espen Lie er den andre dommeren i Norges Grillmester. Han er leder for Meny-Lauget i Norge. Han er en kokk som er opptatt av gode råvarer og ser på helheten i sin bedømmelse.

SKAL BEDØMME GRILLMATEN: Kokkene Jonas Lundgren og Espen Lie skal bedømme deltakerne i Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2
SKAL BEDØMME GRILLMATEN: Kokkene Jonas Lundgren og Espen Lie skal bedømme deltakerne i Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2

Norges Grillmester kommer på TV 2 etter påske.