Strauss-Kahn møtt av puppe-protest

Toppløse demonstranter kastet seg på bilen til tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn da han ankom rettslokalene i Lille, der han skal forklare seg om Carlton-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strauss-Kahn, som var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) fram til 2011, risikerer fengsel og bøter dersom han blir kjent skyldig etter tiltalen for hallikvirksomhet.

Tirsdag er det 65-åringens tur til å forklare seg i saken, som nå er inne i sin andre rettsuke i den nordfranske byen Lille. Den tidligere IMF-sjefen har innrømmet å ha deltatt på sexfester, men hevder han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Strauss-Kahn har nå tre dager på seg til å forsvare seg mot anklagene om at han organiserte selskaper med prostituerte i Paris, Brussel og Washington. To av kvinnene som skal ha deltatt, sitter i rettssalen.

Den tidligere finansministeren har vedgått at han er «vellystig» og har deltatt i orgier med andre villige voksne. 65-åringens drøm om å bli Frankrikes president ble knust da han måtte gå av som IMF-sjef i 2011 etter overgrepsanklager.

Strauss-Kahn er en av totalt 13 personer som står tiltalt i Carlton-saken. Blant 65-åringens medtiltalte er både politifolk, en advokat, en prostituert og en bordelleier kjent som «halliken Dodo». (©NTB)