Bank om fallet til TV 2:
– Jeg var heldig

Ondrej Bank overlevde skrekkfallet i Beaver Creek uten alvorlige skader. Nå handler alt om familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beaver Creek (TV 2):
– Jeg våknet på sykehuset og hørte stemmer fra doktoren og broren min. Da skjønte jeg at det gikk bra, forklarer mannen i sentrum for alpin-VMs mest sjokkerende øyeblikk.

Det gikk et gisp gjennom publikum da tsjekkiske Ondrej Bank falt stygt under utfordelen av superkombinasjonen i alpin-VM søndag. 34-åringen ble liggende livløs i målområdet og fraktet til sykehus i all hast.

Kom heldig fra det
Når han møter TV 2 på hotellet to dager etter ulykken, er skadene tydelige i ansiktet, og krykkene er nødvendige for å holde seg stående. Likevel er tsjekkeren ved godt mot. Han slapp fra det hele med hjernerystelse, ansiktsbrudd og kuttskader.

– Det går egentlig ganske bra. Jeg føler ingen smerte i nakken eller skuldrene, så alt går egentlig fint. Jeg kan si jeg var heldig, forteller Bank.

Og selv om det venstre øyet nesten er lukket som følge av hevelsene - og blåmerkene preger hele ansiktet, har Bank galgenhumoren i behold.

– Jeg vil først og fremst overleve denne natten, ler han.

MØRBANKET: Bildene etter fallet var skremmende. Heldigvis går det bra med Ondrej Bank. (AP Photo/Brennan Linsley)
MØRBANKET: Bildene etter fallet var skremmende. Heldigvis går det bra med Ondrej Bank. (AP Photo/Brennan Linsley)

Vet ikke om han kommer tilbake
Selv om han kom heldig fra skrekkfallet, kan skadeavbrekket bety karriereslutt for Bank. 34 år begynner å tynge på kroppen.

Bank kommer i alle fall ikke til å ta noen avgjørelse med det første. Han har fått beskjed av legene om å ta det rolig. Derfor fokuserer han minst mulig på opptrening og konkurranser.

– Nå handler alt om familien. Jeg ser frem til å reise hjem for å være med dem og nyte alt der. Så kan jeg se fremover etter hvert. Akkurat nå vet jeg ikke.