TERROR-RAP: 39-åringen opptrer i en rekke propagandavideoer fra opprørsgruppa IS. AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI   GERMANY OUT
TERROR-RAP: 39-åringen opptrer i en rekke propagandavideoer fra opprørsgruppa IS. AFP PHOTO / DPA/ DI MATTI GERMANY OUT

IS-rapper satt på USAs terrorliste

Den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert får reiseforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cuspert, som holdt hiphopkonserter i Berlin med artistnavnet Deso Dogg på 2000-tallet, kaller seg nå for Abu Talha al-Almani.

Gjennom flere opptredener i Den islamske statens (IS) videoer, har Cuspert siden blitt blant de mest kjente vestlige krigerne i opprørsgruppas rekker.

Når USA nå definerer 39-åringen som en «global terrorist», betyr det at han ilegges reiseforbud. Dessuten sperres samtlige av tyskerens kontoer som USA kontrollerer. Samtidig blir det forbudt å overføre penger til ham.

– Cuspert er emblematisk for den typen utlendinger som ISIL rekrutterer til sine rekker – individer som har deltatt i kriminelle aktiviteter i sine hjemland og som så har reist til Irak og Syria for å begå langt verre forbrytelser mot deres folk, heter det fra utenriksdepartementet i Washington.

Sist gang Cuspert dukket opp i en av IS' propagandavideoer, var i november i fjor, ifølge departementet. Der holder tyskeren tilsynelatende opp et avkuttet hode som han hevder tilhørte en mann som ble henrettet for motstand mot IS.