9  av 10 Frp-tillitsvalgte fornøyd med Krekar-håndteringen

Krekar-saken har ikke svekket tilliten til Frp-ledelsen i eget parti, viser en undersøkelse TV 2 har gjennomført.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens håndtering av Krekar-saken har fått mye oppmerksomhet de siste ukene.

Debatten har vært høylytt og meningene delte.

– Det er rett og slett en parodi, mener Per Sandberg (Frp).

Mens rikspolitikere og kommentatorer har gitt regjeringen og spesielt justisminister Anders Anundsen det glatte lag for håndteringen av Krekar-saken, er det lite som tyder på noe grasrotopprør i Fremskrittspartiet.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

TV 2 Nyhetene har spurt 142 medlemmer av fylkesstyrene i partiet hva de synes om justisministerens håndtering av Krekar-saken. 89,2 % prosent svarer at håndteringen har vært god. Bare en av de 142 svarer at justisministerens håndtering har vært dårlig.

– Justisministeren får terningkast seks, sier ordfører i Hadsel, Kjell Børge Freiberg (Frp), til TV 2 Nyhetene.

Han får støtte av varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp).

– Håndteringen av Krekar-saken har vært helt topp, sier han til TV 2 Nyhetene.
Undersøkelsen ble send ut mandag samtidig som Oslo tingrett avgjorde at politiet kunne sende mulla Krekar til Kyrksæterøra med meldeplikt og begrenset bevegelsesfrihet.

88,3 prosent av de Frp-tillitsvalgte som har svart på undersøkelsen oppgir at de er fornøyd med løsningen som innebærer at mulla Krekar sendes til Kyrksæterøra.. 9,5 prosent svarer at de ikke er fornøyde med løsningen.

– Utfordringen i forhold til Krekar-saken var ikke at han skulle til Kyrksæterøra, men at han skulle ut av landet. Da må vi bare akseptere at vi har en utfordring, sier ordfører i Hadsel, Kjell Børge Freiberg (Frp).

– Jeg tror ikke kaka kommer på bordet før en har fått han ut over landegrensene, Men jeg tror folk føler seg trygge på at han er noe mer skjermet fra å drive rekruttering og eventuelt uønsket virksomhet, sier varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp).

Totalt har 242 medlemmer i fylkesstyrene i Fremskrittspartiet fått tilbud om å svare på spørsmålene fra TV 2. 59 prosent har svart. Svarene er innhentet i perioden 2. – 5. februar 2015.