Uvær herjer i Finnmark – stålplater fløy gjennom luften

Et voldsomt uvær rammet Finnmark natt til tirsdag. Hvor store skader det har skapt er det ingen som vet før dagslyset kommer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere steder i Finnmark ble vindstyrken målt til orkan mandag kveld. Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden roe seg tirsdag og minke til liten kuling.

Sent mandag kveld meldte Finnmark Dagblad at stålplater fløy gjennom lufta i Hammerfest etter at en lagerhall hadde fått revet av deler av taket. 

– Brannvesenet har vært der og sikret stedet, så stålplatene skal ikke lenger fly rundt i luften, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Jan Olav Schjølberg til TV 2.

Han vet derimot ikke hvor sterkt uværet er eller om det har oppstått nye skader. 

– Det får vi se når det blir lyst, det er foreløpig ikke meldt om noe. Også håper jeg det ikke er så mye folk ute nå uansett, sier Schjølberg. 

Vanskelig å ta seg fram

Tirsdag morgen var 23 veistrekninger i Finnmark og åtte veier i Troms stengt på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold.

E6 er stengt ved Sennalandet og ved Hatter. E69 er stengt på tre strekninger, og E75 er stengt mellom Vardø og Vadsø. I tillegg er 20 andre riksveier og fylkesveier stengt som følge av uværet, ifølge Statens vegvesen.

På tross av den sterke vinden, melder både politiet i Vest-Finnmark og redningstjenesten melder om en rolig natt.

– Vi har ikke fått melding om noen hendelser i natt, sier operasjonslederen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Ingen hendelser

Hovedredningssentralen i Nord-Norge rapporterer også om en rolig natt.

Finnmarkingene må belage seg på mye vind gjennom hele denne uka. Fra torsdag til helga varsles det om nordvest kuling i hele Nord-Norge, men mest vind i Finnmark.

(©TV 2/NTB)