Sesongens første Kristoff-triumf

Spurtet inn til seier på andre etappe av Tour of Qatar.

DOHA/BERGEN (TV 2): I en gruppe på femten ryttere viste Alexander Kristoff seg som den sterkeste av alle. Dermed kunne nordmannen juble for sesongens første seier.

– Jeg har vært her seks ganger og aldri vunnet her - men denne gang gikk det, og det er jeg veldig fornøyd med, sier Kristoff til TV 2.

I kjempeform
Etter at han ble noe innstengt på åpningsetappen, havnet Katjusja-nordmannen i drømmeposisjon på oppløpet i Al Khor Corniche. I en gruppe med blant andre Peter Sagan, Tom Boonen og Greg van Avermaet, kunne Kristoff åpne spurten for fullt fra andreposisjon - og så fort han var i tet, var de andre sjanseløse.

I mål var den italienske Astana-rytteren Andrea Guardini nærmest, mens van Avermaet, Sagan og Boonen fulgte på rekke og rad.

– Jeg er på et bedre nivå enn noen gang. Dette er en skikkelig boost for selvtilliten, sier Kristoff.

– Det er veldig mange av de beste som er med her, og det at jeg vinner, viser at jeg er i veldig god form, mener hovedpersonen selv.

Tunge forhold
Kristoff måtte jobbe knallhardt for å havne i gruppen som til slutt skulle gjøre opp om seieren. Kraftig vind gjorde arbeidsforholdene meget utfordrende for hele feltet.

– Det var jo nærmest sandstorm der ute. Dette er en av de hardeste dagene jeg har hatt her i Qatar noen gang, mener Kristoff.

Seieren sender Kristoff opp på toppen av sammenlagtlisten i Tour of Qatar.