BAD, MAD, PAD, SAD, Og....?: Jakten på ordet som skal komme til slutt går verden rundt. Foto: Tumblr
BAD, MAD, PAD, SAD, Og....?: Jakten på ordet som skal komme til slutt går verden rundt. Foto: Tumblr

Se ordgåten som går verden rundt:

Klarer du å knekke koden i Christians (5) hjemmelekse? 

Ikke engang barneskolelæreren skjønner hva som er det riktige svaret på dette ordpuslespillet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppgaven du ser øverst i saken frustrerer mange.

Fem år gamle Christian kom hjem med en lekse som skulle vise seg å være i det vanskeligste laget for både ham, storesøster og foreldrene.

Det er den amerikanske guttens storesøster Morgan som har publisert oppgaven på Tumblr-siden sin, og spurt brukerne om de har noen anelse om hva som kan være svaret. 

«Det rare øyeblikket når du ikke aner hva du skal svare på din fem år gamles brors lekser...», lød bildeteksten hennes. 

Enkelt, men så...

Oppgaven er et ordpuslespill hvor man ser på tegninger og skal fylle ut boksene med de riktige bokstavene og dermed beskrive det man ser på bildet.

På de fire første tegningene går det greit. Tegningen viser en hund som har gjort noe den ikke skal («bad»), en sur gutt («mad»), en papirblokk («pad») og ei jente som er trist («sad»). 

Det blir vanskeligere når man kommer til den femte tegninger, som viser en orm med hatt, briller og et forstørrelsesglass i hånda. Ormen ser på fotspor, og i likhet med de andre endelsene, avsluttes ordet med «ad».

Storesøster har fått inn mange forslag på hva ordet kan være. Noen foreslår «dad», andre foreslår «rad». Men hvorfor skulle det vært de ordene? Det stemmer vel ikke med en orm med hatt?

Etter den storstilte jakten på det rare ordet kontaktet Morgans guttens lærer og spurte etter hva i alle dager var fasiten.

Vil du ikke vite svaret enda? Ikke les videre!

Læreren svarte, og også hun medgir at hun ikke forstår oppgaven og det riktige svaret. 

Slik lød mailen Morgan fikk:

«Hei Morgan. Du fikk meg virkelig til å le. Du er ikke den eneste som ikke forstår oppgaven. Jeg la ikke merke til ormen før mødrene kontaktet meg. For å være ærlig, så var jeg ikke sikker på svaret. Men det er «had». Jeg aner ikke hvordan dette henger sammen, men det er svaret. Hadde jeg oppdaget det før, hadde de fått svaret på den oppgaven. Unnskyld!».