Ødegaard: – Ikke den beste starten, men jeg er glad for å være i gang

Spanske medier sammenligner Ødegaards debut med Zidanes trenerdebut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Madrid (TV 2): Med 20 minutter igjen av Castillas oppgjør mot Athletic Bilbaos B-lag søndag, var det endelig klart for Martin Ødegaards offisielle debut i den hvite drakten.

Det var ingen tvil om at det var nettopp dette flertallet av de tilreisende på Estadio Alfredo Di Stefano ønsket å se denne dagen.

Jubelen var stor da den norske 16-åringen begynte å varme opp og enda større da navnet hans ble ropt opp da han ble byttet inn i det 71. minutt.

– Jeg er veldig glad for å ha fått min første kamp for Real Madrid. Det var godt å få noen minutter her, sier han i et intervju sendt på Real Madrid TV mandag. Intervjuet kan du se i videovinduet øverst.

– Det var en tøff kamp, men vi burde ha vunnet. 2-2 var ikke den beste starten, men sånn er fotballen. Neste gang tar vi seieren, fortsetter Ødegaard smilende.

POPULÆR DEBUT: Ødegaards første minutter for Castilla får solid dekning i Marca.
POPULÆR DEBUT: Ødegaards første minutter for Castilla får solid dekning i Marca.

Sammenlignes med Zidane-debuten

Ødegaards debut førte naturligvis mange norske medier til Valdebebas denne søndagen, men også spanske medier viste en uvanlig stor interesse for Los Blancos reservelag.

Marca-journalist Rubén Jimenez, som dekker Real Madrid Castilla regelmessig for sportsavisen, forteller at han sjelden har opplevd så mye presse på en Castilla-kamp.

– Det var naturligvis en del her da Zidane hadde sin første kamp som trener i høst, men det er helt tydelig at Martin Ødegaard er veldig interessant for flere enn de som er spesielt interessert i Segunda B, sier Jimenez til TV 2.

KLAPP PÅ RYGGEN: Ødegaard har støtte fra en av tidenes beste spillere, Zinedine Zidane.
KLAPP PÅ RYGGEN: Ødegaard har støtte fra en av tidenes beste spillere, Zinedine Zidane.

Fikk ikke kjøpe Ødegaard-drakt med nummer

Rundt 50 medier var akkreditert til 16-åringens debut, men også norske fotballfans hadde tatt turen til Valdebebas for å få med seg det historiske øyeblikket. Det var såpass mange besøkende fra nord at sportavisen Marca mandag snakker om en ”vikinginvasjon” på treningsanlegget.

– Vi måtte jo få med oss dette! sier en gjeng fra Grenland Folkehøgskole når TV 2 prater med dem etter kampen. Flere av dem har fått seg nye drakter med Ødegaard på ryggen. 

– Men vi fikk ikke lov til å få draktnummer på draktene. Jeg spurte om det var mulig å få 21, men de nektet å selge oss Ødegaard-drakt med nummer, sier en av guttene.

Draktnummer eller ei; Den norske tilstedeværelsen var merkbar. Gjengen fra Grenland Folkehøgskole satte i gang med en egenkomponert Martin Ødegaard-sang under kampen, og unggutten selv viste gode takter de minuttene han fikk spille.

SOL, PRADO OG ØDEGAARD: Nordmannen er blitt blant de populære turistmålene for landsmenn på tur til den spanske hovedstaden.
SOL, PRADO OG ØDEGAARD: Nordmannen er blitt blant de populære turistmålene for landsmenn på tur til den spanske hovedstaden.

– Det er et godt lag med mange kvalitetsspillere. Jeg trives veldig godt i klubben og byen er helt fantastisk, sier Ødegaard i intervjuet på Real Madrid TV. 

Tror Ødegaard ender i «Messi-rollen»

Nordmannen klarte dog ikke å påvirke kampen i like stor grad som enkelte hadde håpet. Det er knyttet mye spenning til hvilken posisjon Ødegaard får i sitt nye lag.

Castilla- og Real Madrid-ekspert Bendik Eftang mener det er på kanten vi fort får se Ødegaard fremover.

– Castilla spiller ofte i en slags 4-3-3-formasjon, med to spillere på hver side litt bak spissen. Jeg tror det er der han fort kan ende opp, i «Messi-rollen». Han er litt lik Messi på den måten at han liker å vandre litt fritt rundt på banen, og jeg tror det er der han er best. Han er jo ingen klassisk ving, men det er nok der han kanskje får spille mest, sier realmadrid.no-redaktøren til TV 2 etter at debuten til 16-åringen var unnagjort.

Ødegaard fikk spille i drøye 20 minutter i sin første offisielle kamp siden november, men Eftang tror ikke det tar lang tid før han begynner å starte kamper for Zinedine Zidanes disipler.

– Jeg tror han blir fast på sikt, og det kan også skje ganske fort. I neste kamp mot Amorebieta er han sikkert innbytter, og det avhenger jo også av hvordan han presterer på trening, men han har jo vist tidligere at han tar nivået raskt. Forhåpentligvis begynner han å starte etter tre-fire kamper, men han trenger mer enn 20 minutter på å vise seg frem, mener Eftang.