TENKER LANGT: Justyna Kowalczyk satser på langløp etter Falun-VM.  (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
TENKER LANGT: Justyna Kowalczyk satser på langløp etter Falun-VM.  (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Kowalczyk satser på langløp

Den polske langrennsstjernen søker nye utfordringer etter Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først skal hun kjempe om VM-medaljer mot Marit Bjørgen, Therese Johaug, Charlotte Kalla og resten av verdenseliten, men Justyna Kowalczyk har allerede funnet seg et nytt mål etter mesterskapet i Falun - langløp.


Swix Ski Classics offentliggjør nemlig i en pressemelding at den polske jernkvinnen ønsker å bli best også på de virkelig lange distansene. Vasaloppet 8. mars blir første test - åtte dager etter tremilen i VM.


Kowalczyk skal gå for Russian Marathon Team og er påmeldt til sammen tre løp - det nevnte Vasaloppet, Birkebeinerrennet (21. mars) og Årefjällsloppet (28. mars). De to rennene i Sverige vises på TV 2s plattformer.

32-åringen er vant med å bryne seg på norsk motstand, men i Ski Classics vil ikke hennes nærmeste konkurrenter hete Bjørgen og Johaug - i stedet blir det blant andre Laila Kveli, som har vunnet Vasaloppet to år på rad.

Sesongen har så langt vært en skuffelse for Kowalczyk, som ligger på en 11. plass sammenlagt i verdenscupen og måtte bryte siste etappe av Tour de Ski.