HULL I VEGGEN: Tyvene gikk hardt til verks for å få med seg safen på Statoil Flesland. Foto: Tipser/02255
HULL I VEGGEN: Tyvene gikk hardt til verks for å få med seg safen på Statoil Flesland. Foto: Tipser/02255

Brutalt innbrudd på Statoil ved Flesland

Deler av veggen på bensinstasjonen ble røsket bort i løpet av natt til mandag, men tyvene fikk ikke med seg noen verdier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ble varslet av en vekter klokken 04.05. Vekteren fortalte at store deler av veggen var på bensinstasjonen var borte. Bergenspolitiet bekrefter at det har vært innbrudd i stasjonen, som var stengt da tyvene slo til.

– Det er et grovt tyveri. En safe er borttatt, men det er uvisst hvor mye den inneholder. Vi jobber på stedet og fortsetter arbeidet utover dagen, forteller operasjonsleder Janne Steimler Sætre til TV 2 mandag morgen.

Mandag formiddag opplyser Statoil at utbyttet ble null.

– Tyvene som har vært på Statoil Flesland har fått med seg en tom safe, skriver Cathrine Myhren i Statoil Fuel & Retail Norge i en epost.

Selskapet jobber hardt for å forebygge ran og ønsker å kommunisere at tyver og ranere så å si aldri klarer å få med seg penger fra bensinstasjonene.

– Vi bruker lukkede pengehåndteringssystemer og har rutiner for å hente kontantbeholdningen ofte, som var nyttig i dette tilfellet, opplyser Myhren.

Det er ikke kjent hva slags utstyr tyvene har brukt, men det er liten tvil om at de må ha brukt tungt utstyr av noe slag. De materielle skadene er omfattende.

Bilder fra stedet viser at det er et stort hull i veggen. Isolasjon og bygningsdeler ligger strødd på plassen utenfor bensinstasjonen.

Innbruddet utløste en alarm hos vaktselskapet, og vekteren som rykket ut varslet politiet.

Ingen var pågrepet i saken mandag morgen.