Stengt bro delte Norge i to 

Håpnes bru i Namsskogan ble stengt natt til mandag etter at veidekket gikk i oppløsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fordi broen er en del av E6, var Norge i praksis delt i to i flere timer. Eneste omkjøring er via Fylkesvei 17, og der var det ikke mulig å ferdes før ferjene startet å gå mandag morgen.

Mandag formiddag ble veien gjenåpnet. Eksperter fra Vegvesenet konstaterte at brukarene og konstruksjonen er stabil, og dermed kunne broen åpnes.

Årsaken til at veibanen sprakk opp er ikke kjent, men mye regn og skiftende temperaturer kan ha ødelagt veibanen.

– Toppdekket på broen har gått helt i oppløsning, det er umulig å si når dette er fikset. Det ser ut som om skadene er store, sa trafikkoperatør Torgeir Nekstad i Vegtrafikksentralen Midt-Norge til TV 2tidlig  mandag morgen.

Tidlig mandag morgen hadde det dannet seg køer ved den stengte broen, men klokken 09.20 opplyste Vegtrafikksentralen at det ikke er spesielt lange køer på stedet. Folk har trolig fått med seg at broen er stengt og har valgt andre veier.

E6 var også delvis stengt mellom Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen på grunn av et steinras mandag morgen. Statens Vegvesen melder om manuell dirigering på stedet og all tungtrafikk ble dirigert over til riksvei 3 gjennom Østerdalen.