SLANKENDE: Ny forskning viser at rødvin kan være slankende. Foto: Frank May / NTB scanpix
SLANKENDE: Ny forskning viser at rødvin kan være slankende. Foto: Frank May / NTB scanpix

Ny forskning: Rødvin kan være slankende

Et glass rødvin dreper fettceller og hjelper på forbrenningen, hevder forskere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange nordmenn unner seg nok både ett og to glass rødvin i helgen, kanskje til og med til hverdags. Men de fleste visste nok ikke at det i tillegg til å smake godt, også kan hjelpe deg bli slankere.

Men slik er det kanskje, skal vi tro forskerne ved amerikanske Oregon State University.

Minsker veksten av fettceller

Der han man funnet ut at røde druer brukt i vinproduksjon dramatisk minsker veksten av eksisterende fettceller, og hindrer framveksten av nye, hevder forskerne.

Gjennom forskjellige forsøk utført ved hjelp av mus, har forskerne funnet ut at et kjemisk stoff i røde druer kan hjelpe med å brenne fett raskere. Særlig gjelder dette fettceller i leveren.

Kan bety at rødvin er slankende

Forskerne foret mus med to forskjellige dietter. Begge diettene var fete og usunne, men i den ene gruppen gav de i tillegg musene et ekstrakt med det kjemiske stoffet fra den røde druen.

– De overvektige musene vi matet med dette stoffet akkumulerte mindre fett i leveren og fikk lavere blodsukker enn de som ikke fikk dette ekstraktet i sin diett, sier professor Neil Shay, som står bak forskningseksperimentet.

Selv om forskerne først og fremst anbefaler folk å spise frukt som inneholder det slankende stoffet, kan funnene deres også bety at konsumering av rødvin har samme effekt. Uansett anbefales kun et moderat inntak.