– Ødegaard ender nok opp i «Messi-rollen»

Og Castilla-ekspert tror nordmannen er fast på laget om få uker.

I rommet rett bak spissen, på kanten, eller en annen plass på midtbanen?

Hvor Martin Ødegaard kommer til å spille for Castilla, og kanskje også Real Madrid, ble det spekulert i lenge før han faktisk signerte for den kongelige hovedstadsklubben. 

I sin mye etterlengtede debut mot Athletic Bilbaos andrelag søndag ble han ikke plassert i «hullet» bak spissen, men havnet i stedet på høyrekanten.

– Det er der han er best
Nordmannen klarte ikke å påvirke kampen i like stor grad som enkelte hadde ventet, men Castilla- og Real Madrid-ekspert Bendik Eftang mener likevel det er på kanten vi fort får se Ødegaard fremover.

– Castilla spiller ofte i en slags 4-3-3-formasjon, med to spillere på hver side litt bak spissen. Jeg tror det er der han fort kan ende opp, i «Messi-rollen». Han er litt lik Messi på den måten at han liker å vandre litt fritt rundt på banen, og jeg tror det er der han er best. Han er jo ingen klassisk ving, men det er nok der han kanskje får spille mest, sier www.realmadrid.no-redaktøren til TV 2 etter at debuten til 16-åringen var unnagjort.

Ødegaard fikk spille i drøye 20 minutter i sin første offisielle kamp siden november, men Eftang tror ikke det tar lang tid før han begynner å starte kamper for Zinedine Zidanes disipler.

– Jeg tror han blir fast på sikt, og det kan også skje ganske fort. I neste kamp mot Amorebieta er han sikkert innbytter, og det avhenger jo også av hvordan han presterer på trening, men han har jo vist tidligere at han tar nivået raskt. Forhåpentligvis begynner han å starte etter tre-fire kamper, men han trenger mer enn 20 minutter på å vise seg frem, mener Eftang. 

– Kommer til å herje på dette nivået
Eftang mener nivået i Segunda B er likt det vi ser i Tippeligaen, og Ole Martin Årst, TV 2s fotballekspert, tror 16-åringen vil briljere om ikke altfor lenge.

– Han sier det er om ti år han skal være god, så han har jo fryktelig god tid, så det er lurt om han fortsetter å tenke sånn. Men likevel så må du gi folket noe - han må jo levere. Vi kan ikke gå i månedsvis å vente på at han skal glimte til og briljere litt. Jeg tror det er et nivå han virkelig kan herje på, sier den tidligere fotballspilleren. 

Årst spekulerte i om nerver kanskje gjorde at Ødegaard ikke var på sitt beste i debuten, og Eftang var ikke uenig i det.

– Han var sikkert litt nervøs - han vet jo at hele Norge og mange i hele verden følger med. Da er det greit å få debuten overstått. Han var lite involvert, men han er nok greit fornøyd med første kamp. Nå venter en bortekamp neste uke, og før det får han en hel uke med å jobbe og komme seg i form. Han har jo tross alt ikke spilt siden november, påpeker han. 

– Hva tror du blir det aller viktigste for Ødegaard de neste månedene?

– Mye utenfor fotballen kommer nok til å bli viktig. Å bli kjent med folkene i klubben, å bli kjent med kulturen... Han er en 16-åring som nesten bare henger med voksne. Han trenger nok noen å spille FIFA-med, for eksempel. Den sosiale biten utenfor fotballen blir veldig viktig.

Castillas neste kamp er mot baskiske Amorebieta på bortebane søndag 15. februar. Den kampen ser du TV 2 Sportskanalen og Sumo. Sendingen starter 16.30.