SEIER: Anders Fannemel vant søndagens renn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Anders Fannemel vant søndagens renn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fannemel vant i Tyskland

Og nå går han for verdensrekord i Vikersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Titisee-Neustadt (TV 2/NTB): Anders Fannemel sto imot presset og vant søndagens hopprenn i Tyskland etter å ha ledet etter første omgang. Seieren var hans annen i verdenscupen.

23-åringen slo til med et utrolig hopp i annen omgang og vant med mer enn ti poeng.

Fannemel sto alene igjen på toppen, men lot seg ikke affisere av presset. Han hoppet bakken ned og landet på 143,5 meter, rennets klart lengste hopp.

– Dette føles veldig bra. Jeg er veldig overrasket for jeg har ikke vært i så god form i det siste. Det har vært en tung periode, det gikk ikke så bra på trening, men fungerte bra nå, sier Anders Fannemel til TV 2.

– Siste hoppet var skikkelig bra. Jeg fikk nesten det kameraet som henger over sletten i ansiktet. Da ble jeg litt smånervøs. Dette var veldig viktig med tanke på VM. Jeg har vært usikker på formen, men jeg fikk gode svar i dag, sier han.

Landslagssjefen ga eleven sin en god klem da de møttes i bunnen av bakken.

–Det var fantastisk, to veldig gode hopp. Han hadde litt flaks med forholdene, men det var et sykt sistehopp. Dette var en solid seier, sier Alexander Stöckl til TV 2.

– Er du like overrasket som Anders?

– Nei, for vi kjenner potensialet hans. Han har slitt litt med å få ut potensialet over to hopp, men det klarte han i dag, svarer østerrikeren.

Går for verdensrekord

Nå håper Fannemel å toppe helgens prestasjon i Tyskland med noe spektakulært i Vikersund til helgen. Skiflyvning er noe Fannemel liker og han har tidligere hoppet 244, 5 meter i denne bakken.

Verdensrekorden satte Johan Remen Evensen i 2011 med 246,5 meter. Nå kan denne rekorden stå for fall, skal vi tro Fannemel:

– Jeg synes vi kan håpe på rekord. Jeg synes jeg flyr lenger i alle bakkene i år enn det jeg har gjort før. Det lover godt.

– Da må du over 246,5 meter?

– Ja, helst over 250 meter! Alt må klaffe selvfølgelig. Jeg må ha god hopping, masse fart over kulen, bare stupe nedover og håpe på det beste, smiler Fannemel.

Også Stöckl ser muligheter for ny verdensrekord i Vikersund:

– Jeg tror det blir veldig morsomt i Vikersund. Anders liker bakken og har verdens nest lengste hopp i der, så jeg tror vi har mulighet til å se en verdensrekord da. Men det er avhengig av vær og forhold, sier Stöckl.

Velta nest beste nordmann

Polske Kamil Stoch ble for øvrig nummer to, mens Roman Koudelka fra Tsjekkia kom på 3.-plass.

Rune Velta endte på 6.-plass etter et meget godt hopp på 139 meter i annen omgang. De andre nordmennene endte utenfor topp ti.

Anders Jacobsen kom på 12.-plass, Tom Hilde på 19., og Andreas Stjernen på 25. (©NTB/TV 2)