NYFØDT:  Lille Leo kom til verden 21. januar. (FOTO: Samuel Forest)
NYFØDT:  Lille Leo kom til verden 21. januar. (FOTO: Samuel Forest)

Nybakt far hevder han måtte velge mellom kona eller babyen. Nå slår moren tilbake

Ektemannen hevdet at kvinnen ikke ville ha nyfødte Leo fordi han har downs syndrom. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som skulle bli det største øyeblikket i deres liv ble snudd på hodet da det viste seg at lille Leo var født med Downs syndrom.

Leos far, Samuel Forest hevder kona Ruzan Badalyan, ikke ville ha sønnen på grunn av at han ble født med syndromet. Barnefaren fikk derfor valget mellom å gi bort barnet eller å forlate kona. Barnefaren valgte sønnen.

Snakker ut

Saken har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, og moren Ruzan Badalyan har mottatt mye kritikk av mennesker som ikke forstår hennes avgjørelse.

Nå svarer Badalyan på kritikken. Ifølge Mail Online har hun skrevet et innlegg på Facebook hvor hun forteller sin versjon av historien.

Ruzan hevder i innlegget at hun kun har ønsket det beste for barnet. I Armenia beholder man ikke alltid barn som har Downs. Vanligvis blir de plassert på barnehjem.

Måtte ta en beslutning

Hun skriver at hun like etter å ha fått sjokkbeskjeden om at sønnen var født med Downs syndrom, ble bedt om å ta stilling til om hun ville beholde barnet eller ikke.

– Jeg måtte ta den vanskelige beslutningen på bare noen timer, skriver hun i innlegget.

Alle i familien innså at babyens beste ville være å få vokse opp i et annet land for å få et bedre liv, noe også barnefaren også var enig i, skriver hun.

Ifølge Badalyan tok barnefaren med seg barnet for å reise til New Zealand, uten å ville snakke med henne om en felles løsning for barnet. 

Barnefaren tilgir

Nå sier imidlertid også ektemannen Samuel Forest til Daily Mirror at han tilgir moren til barnet og at han tror de to fremdeles har en fremtid sammen. 

– Jeg har forståelse for det sosiale presset og vanskelighetene med kulturen i Armenia, sier han.