NUMMER NI: Alexander Kristoff blandet seg ikke inn i teten i søndagens spurt. Foto: Scanpix
NUMMER NI: Alexander Kristoff blandet seg ikke inn i teten i søndagens spurt. Foto: Scanpix

Kristoff nådde ikke helt opp i sesongåpningen

– Men jeg har aldri følt meg så bra i Qatar før, sier han til TV 2.

Qatar (TV 2/NTB): Alexander Kristoff kom ikke helt i posisjon i massespurten og ble nummer ni på første etappe av sykkelrittet Qatar rundt søndag. Spanjolen José Rojas vant etappen.

– Jeg følte meg veldig bra i dag. Feltet sprakk opp på grunn av sidevinden, men jeg klarte å sitte med i første gruppe. Mot slutten hadde jeg bedre bein enn jeg noengang har hatt her nede de tidligere årene jeg har vært med, men vi bommet litt med 600 meter igjen, sier han til TV 2.

– Vi hadde med tre mann, men ble sperret inn hele veien mot mål. Hvis jeg hadde hatt fri bane, så skulle jeg vært med og kjempet om seieren i dag, mener Kristoff.

Han var med i Qatar også i fjor, men klarte da ikke en eneste topp 10-plassering.

– Så jeg er allerede bedre enn i fjor, sier han med et smil etter målgang.

– Er kroppen der den skal være?

– Jeg har aldri følt meg så bra i Qatar før. Det er deilig å kjenne at jeg er der jeg skal være. Det var litt stang ut i spurten, men jeg er fornøyd med å komme innenfor topp 10, svarer Kristoff, som har med seg debutanten Sven Erik Bystrøm til seksdagersrittet i Qatar.

– Han klarte seg greit, men det var nok litt annerledes enn han er vant til. Du får spørre ham selv, sier Kristoff og titter bort på lagkameraten som sitter og samler krefter ved siden av ham i målområdet i ørkenen.

– Det var litt kaos, men det var jeg advart om på forhånd. Jeg synes ikke jeg fikk bidratt med så veldig mye. Jeg sleit med å henge med i den første gruppen da det delte seg. Det gikk greit, helt som forventet, sier Bystrøm.

Kristoff er ett av tre norske innslag i årets Qatar rundt. Foruten Bystrøm, er også Edvald Boasson Hagen med i rittet for sitt nye lag MTN Qhubeka.

Søndag kom en stor gruppe ryttere samlet til mål, men Kristoff klarte ikke å hevde seg slik han gjorde flere ganger forrige sesong. Han ble innestengt og fikk ikke startet spurten ordentlig.

Movistar-syklisten Rojas vant foran Tom Boonen (Etixx) og Arnaud Démare (FdJ).

Kristoff ble best av Katjusja-rytterne med sin 9.-plass. En annen spurtkanon, Peter Sagan,ble nummer fire. Det skjedde etter en vindfull dag der ryttere flere ganger forsøkte seg i mindre brudd uten å lykkes.

Boasson Hagen ble hektet litt av mot slutten og trillet i mål til 57.-plass, 25 sekunder bak tetgruppen. Bystrøm var ytterligere åtte sekunder bak på 61.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2