FERDIG I WEST HAM: Ravel Morrison.
FERDIG I WEST HAM: Ravel Morrison.

West Ham sa opp kontrakten med Ravel Morrison med umiddelbar virkning

Omstridte Ravel Morrison er ferdig i West Ham og ryktes å være på vei til italienske Lazio.

Ravel Morrisons dager i West Ham er talte.

London-klubben bekrefter at det omstridte talentet Ravel Morrison er fristilt fra kontrakten med umiddelbar virkning.

– West Ham United kan bekrefte at Ravel Morrison har forlatt klubben. Kontrakten er terminert med umiddelbar virkning. 22-åringen kom til West Ham i januar 2012 og spilte 24 kamper og scoret fem mål for klubben i løpet av tre år. «The Hammers» ønsker Ravel alt det beste i sin videre karriere, lyder den korte pressemeldingen fra West Hams informasjonavdeling søndag.

Nærmer seg Lazio
Ifølge BBC skal Morrison være på vei til italienske Lazio som Bosman-spiller.

Overgangen er imidlertid ikke bekreftet.

21-åringen har vært totalt ute i kulden hos West Ham-manager Sam Allardyce det siste året, og har – med varierende hell – vært utlånt til både Birmingham, QPR og Cardiff de siste sesongene.

West Ham ønsket opprinnelig å få solgt Morrison i januar, men nå skal klubben ha fått nok og ønsket bare å kvitte seg med bråkmakeren.

Morrison har trent med klubbens U21-lag den siste tiden, og ikke vært i nærheten av West Hams førstelag.

Trist beretning for stortalentet
Morrison karriereutvikling har de siste sesongene utviklet seg til å bli en trist beretning om et stortalent som er ferd med å svinne.

Morrison var nemlig regnet som ett av Manchester Uniteds største talenter gjennom tidende da han ble hentet til klubben i 2009.

En rekke disiplinærproblemer sørget imidlertid for at United-manager Sir Alex Ferguson til slutt fikk nok og godtok et salg til West Ham i januar i 2012.

Da salget ble offentliggjort uttalte Ferguson følgende:

– Han er en fantastisk fotballspiller med utrolige egenskaper i verdensklasse. Men han trenger å komme seg vekk fra Manchester og starte et nytt liv.

Hadde en gnistrende 2013-høst
Det startet også bra i West Ham. Morrison var i gnistrende form ved sesongstarten i 2013 og scoret sitt første mål for klubben allerede i debuten. Senere samme høsten herjet han blant annet med Tottenham og sikret seieren etter et supermål.

Det fikk TV 2s eksperter til å hente frem superlativene.

Forholdet til Allardyce surnet likevel kjapt til og Morrison ble lånt ut til QPR – som da lå i Championship – på nyåret. Der gjorde unggutten sakene sine tidvis svært bra, og han var en sterk bidragsyter til at klubben sikret playoff-plass og etterhvert plass i Premier League.

Han returnerte til West Ham etter forrige sesong, men det var åpenbart at Allardyce ikke hadde troen på Morrison lenger. Den offensive midtbanespilleren fikk kun ett innhopp i tredje serierunde, før han ble lånt ut til Cardiff i september.

Oppholdet i Wales var ikke like vellykket som hos QPR, og Morrison endte med sju kamper og ingen mål før han vendte tilbake til Upton Park forrige uke.

En rekke utenomsportslige episoder
Morrison har markert seg med en rekke herlige mål og prestasjoner på fotballbanen, men det er likevel hans tallrike episoder utenfor banen som har fått mest oppmerksomhet.

Og slik har det vært i mange år.

I sommer ble han sikret for overfall på to kvinner, og må møte i retten i januar neste år. Morrison var også siktet etter beskyldninger om at han skal ha truet ekskjæresten med å kaste syre i ansiktet hennes, samt å få henne drept. Disse anklagene ble henlagt tidligere i høst.

I 2011 ble han dømt for trusler, og samme året var han også siktet for vold mot sin daværende kjæreste. I 2012 ble han dømt av FA for homofobe trusler på Twitter og måtte betale 70 000 kroner i bot.

Etter den gnistrende 2013-høsten trodde og håpet TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt at problemene for Morrison endelig var over.

– Han er et skikkelig problembarn, og en som de rett og slett ga opp. Det var så mye greier. Han ble stoppet i en bil med kamerater og det var både stoff og våpen. Han fikk advarsel av politiet da han var 15 for å ha gått til angrep på sin egen mor, sa den tidligere landslagskeeperen.

– I kamper for Manchester United på ungdomsnivå truet han medspillere med «gangland killings». Det var på det nivået. Så de sendte ham avgårde og sa at det var for mye for dem, fortalte Thorstvedt.