Fem hundekjørere evakueres fra Femundløpet

Hjelpemannskaper henter ut personer fra Femundløpet i Hedmark på grunn av uværet. To er funnet i god behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Fem hundekjørere og en snøscooterfører i Femundløpet er savnet i fjellet.Etter press fra politiet har ledelsen i Femundløpet besluttet å avbryte løpet. 

Elleve snøscootere og en beltevogn startet i fem-tiden letingen etter to av ungdommene som fortsatt er savnet.

– Vi har satt i gang med to nye lag. Det ene laget består av en beltevogn og tre snøscootere, i det andre er det åtte snøscootere med totalt ti personer. De tar seg opp til to av ungdommene som man ut fra GPS-signalene tror befinner seg ganske nær hverandre. Vi får håpe det står bra til med dem, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Kommunikasjonsansvarlig for Femundløpet, John Harald Knutsson sier det er vanskelig å komme frem til deltakerne på grunn av veldig krevende værforhold.

– De har GPS så vi vet hvor de er, men det er veldig krevende å komme frem til dem i dette været, sier Knutsson til TV 2.

To av de sju hundekjørerne som har vært værfast i fjellet i under Femundsløpet, er funnet i god behold.

Den siste som ble funnet er ei 15 år gammel jente som sammen med tre andre ungdommer har ligget værfast i fjellet i Os kommune Hedmark, bare et lite stykke sør for fylkes- og kommunegrensa til Sør-Trøndelag og løpets start- og målpunkt i Røros.

– Vi har funnet en av dem, en 15 år gammel jente. Hun var den av ungdommene som var lengst nede i fjellet, sier redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Jenta ble funnet ikke lenge etter klokka tre. 

I tillegg til ungdommene har to utlendinger og en 41 år gammel nordmann ligget værfast i Rendalen helt sør ved løpets vendepunkt. En av disse ble funnet i 2-tiden natt til søndag.

– Den ene savnede er funnet av Røde Kors og er i god behold. Vi har hatt kontakt med de to siste, og de har det forholdsvis bra, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt til NTB.

Ledelsen i Femundløpet iverksatte tidligere lørdag en større redningsaksjon for å få de fire ungdommene ned fra fjellet. Fire andre hundekjørere hadde allerede blitt hentet ned i god behold.

(TV 2 / NTB)