MENER DET ER RETTFERDIG: Landslagstrener Egil Kristiansen (til venstre) avviser at han favoriserer Heidi Weng  foran VM-uttaket.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MENER DET ER RETTFERDIG: Landslagstrener Egil Kristiansen (til venstre) avviser at han favoriserer Heidi Weng foran VM-uttaket.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kristiansen svarer på uttak-kritikken: – Dette er rettferdig

Landslagstreneren avviser at han favoriserer Heidi Weng i VM-uttaket.

Seiser Alm, Italia (TV 2): Landslagstrener Egil Kristiansen avviser kritikken som er kommet fra flere om at Kari Vikhagen Geitnes burde fått klarsignal til å gå VM-sprinten.

Om en uke må hun slå Heidi Weng i et rent «amerikansk» uttak i verdenscupen i Östersund for å få gå denne distansen i VM.

– Det er ingen som er forbigått, de to løperne, Heidi (Weng) og Kari (Vikhagen Geitnes) stiller på helt like vilkår i Östersund, forklarer Kristiansen.

Flere har antydet at landslagstreneren favoriserer «egen» løper med dette uttaket. Heidi Weng er på landslaget, mens Kari Vikhagen Geitnes satser på egen hånd.

TV2s langrennsekspert Fredrik Aukland sier at Kari Vikhagen Gjeitnes har all grunn til å være skuffet.

– Hun har gått kvalifiseringsrenn, hun har slått landslagsløpere og det er et hån mot løpere som står utenfor landslaget. Løpere som står på utsiden av landslaget må tydeligvis overbevise mye mer enn løpere på landslaget. Det er vanskelig å forstå, mener Aukland.

Vikhagen Geitnes har slått Weng de klassiske sprintene de har møttes, på Beitostølen, Kuusamo og under NM på Røros. Vikhagen Geitnes vant dessuten klassisk sprint i skandinavisk cup i VM-løypa i Falun, med bra deltakelse.

– Vi ønsker å stille med de beste løperne i Falun. Vi vet at Heidi Weng har bra kapasitet, vi vet at Kari Vikhagen Gjeitnes kan gå bra og da mener vi at en slik duell mellom de to er en rettferdig måte å løse uttaket på, sier landslagstrener Egil Kristiansen.