BEST NORDMANN: Anders Jacobsen endte på 8. plass i lørdagens verdenscuprenn. Foto: Scanpix
BEST NORDMANN: Anders Jacobsen endte på 8. plass i lørdagens verdenscuprenn. Foto: Scanpix

Jacobsen beste nordmann med 8. plass

Anders Jacobsen var beste nordmann med 8. plass i Titisee-Neustadt.

Titisee-Neustadt (TV 2/NTB): Severin Freund leverte to strøkne hopp og utklasset konkurrentene i verdenscuprennet i Titisee-Neustadt lørdag. Best blant de norske var Anders Jacobsen på 8.-plass.

– Man kan ikke være lei seg for å komme blant de ti beste. 8.plass er bra, men jeg hoppet nok bedre under NM i Holmenkollen. Jeg får prøve å justere litt på teknikken, sånn at jeg får to gode konkurransehopp i morgen, det holder ikke med ett, sier Anders Jacobsen til TV 2.

– 138 meter er bra. Og poengsummen er vel en av de beste i andre omgang. Men jeg må ha to sånne hopp, sier han.

– La ikke inn nok kraft

Jacobsen gjorde en liten justering midtveis da han strakk seg fra 132,5 til 138 meter på de to omgangene.

– Sittestillingen ble litt tung, og da tok det lenger tid å komme i gang og jeg begynte sent. Da skyndte jeg meg litt, og rakk ikke å legge inn nok kraft, og kom i flygestilling for sent, forklarer den ferske NM-vinneren.

Freund hadde sett hopper etter hopper havne bak hoppukevinner Stefan Kraft da han skulle sette utfor som sistemann i finaleomgangen. Kraft hadde imponert etter kun 8.-plass i første omgang, men den tyske lederen lot seg ikke skremme.

I stedet leverte Freund lørdagens nest lengste hopp og plantet skiene på 140 meter i finaleomgangen. Med 299,4 poeng vant han med 11,4 poengs margin til Kraft. Peter Prevc ble henvist til 3.-plassen ytterligere 2,2 poeng bak.

Bak hopperne på seierspallen var det ganske jevnt. Anders Jacobsen hoppet seg opp én plass med et flott svev på 138 meter og ble nummer åtte. Han fikk 275,8 poeng.

Rune Velta løftet seg to hakk til 10.-plass, mens Anders Fannemel beholdt 11.-plassen han hadde fra første omgang.

Seks norske hoppere kvalifiserte seg til finaleomgangen i Titisee-Neustadt. Kenneth Gangnes imponerte med 14.-plass, mens Tom Hilde ble nummer 17 og Andreas Stjernen nummer 28.

Hildes VM-skjebne

Det er knyttet spenning til om Hilde vil komme med på VM-laget som skal til Falun. Svaret får han tirsdag, men en god søknad må han nok levere i Titisee-Neustadt denne helgen.

– Det handler litt om flyt og rytme, jeg gasset litt for mye på i første omgang. Jeg må være mer offensiv, men ikke for mye, sier Hilde til TV 2.

– Hvor viktig blir morgendagens renn i forhold til å komme med til VM?

– Alle dagene denne uken er like viktig for meg. Men jeg har fokus på hoppingen min, så får sjefene bestemme hvor god den er. Noen av hoppene i dag, i treningen og kvalifiseringen, var på et høyt nivå, svarer Hilde. 

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2