GISSEL:  Den amerikanske kvinnen Kayla Jean Muller var tatt som gissel av IS. Nå hevder terrohæren at hun er død. FOTO: AP Photo/The Daily Courier, Matt Hinshaw.
GISSEL:  Den amerikanske kvinnen Kayla Jean Muller var tatt som gissel av IS. Nå hevder terrohæren at hun er død. FOTO: AP Photo/The Daily Courier, Matt Hinshaw.

IS hevder amerikanske Kayla Jean (26) ble drept i flyangrep

IS hevder at en amerikansk kvinne som ble tatt til fange i Syria i 2013, er drept i et jordansk luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs forsvarsdepartement kan ikke bekrefte opplysningene, som er lagt ut på en nettside med tilknytning til Den islamske staten (IS).

Bekymret

Ifølge meldingen ble den amerikanske kvinnen Kayla Jean Mueller (26) drept under et timelangt bombardement mot en base nær byen Raqqa, som ligger i provinsen med samme navn nordøst i Syria.

Terrorgruppen har ikke fremlagt annet bevis enn et bilde fra den påståtte åstedet. Det er ikke publisert bilder av Mueller. 

Ifølge BBC er Det hvite hus svært bekymret etter å ha mottatt meldingene. 

– Vi har foreløpig ikke noe som bekrefter IS' beskyldninger, sier talsperson for utenriksdepartementet, Marie Harf til CNN. 

Mueller reiste til Syria som hjelpearbeider og ble tatt til fange av IS i august 2013. Den ytterliggående islamistgruppen skal ha krevd en løsesum på 6,6 millioner dollar.

På nettsiden med opplysningene om at Mueller er drept, oppgis det som hevdes å være Muellers epostadresse, hjemmeadresse og telefonnumre. Det er også lagt ut bilder av et hus som angivelig er ødelagt i et bombeangrep utført av den USA-ledede koalisjonen.

Hevner piloten 

IS hevder ingen av deres soldater mistet livet i luftangrepene. 

– Allah har gjort at de har mislyktes, og ikke en eneste av våre krigere ble drept, sier representanter for IS, skriver Sky News. 

Jordanske myndigheter sier de torsdag bombet mål i Syria, blant annet i Raqqa. De har intensivert angrepene mot IS-okkuperte områder etter at den jordanske piloten Moaz al-Kasasbeh ble drept. 

Tidligere denne uken publiserte IS en video som angivelig viser at al-Kasasbeh blir brent levende mens han er sperret inne i et bur. 

TV 2/NTB