Onsdag hadde Martin Ødegaard sin uoffisielle Real Madrid Castilla-debut. Søndag kan du se ham i TV 2 Sportskanalen-sendt kamp mot Athletic Bilbao B. FOTO: GettyImages
Onsdag hadde Martin Ødegaard sin uoffisielle Real Madrid Castilla-debut. Søndag kan du se ham i TV 2 Sportskanalen-sendt kamp mot Athletic Bilbao B. FOTO: GettyImages

La Liga-ekspert:– Jeg er overbevist om at Ødegaard blir en stor spiller

Guillem Balagué er sikker på at Martin Ødegaard (16) vil få sjansen til å vise seg verdig en plass på Real Madrids førstelag.

Søndag gjør Martin Ødegaard sin offisielle debut for Real Madrid Castilla.

Forventningene er ikke uventet store til det norske stjerneskuddet etter overgangen til «Los Blancos» i desember.

– Ser frem til å følge ham
En av verdens fremste eksperter på spansk fotball, Guillem Balagué, er sikker på at vi kan vente oss store ting av 16-åringen.

– Jeg er overbevist om at Ødegaard vil bli en stor spiller. Han bryter jo rekorder hele tiden. Jeg ser veldig frem til å følge utviklingen hans, sier Ballagué til TV 2.

TV 2 sender Martin Ødegaards debut på søndag med studiosending fra kl. 15.30. Kampen starter kl. 16 og sendes på Sportskanalen og Sumo. Real Madrid TV er en 24/7 TV-kanal med nyheter og en rekke livekamper fra klubbens avdelinger.

Tror Ødegaard får sjansen
Et av argumentet mange har dratt frem etter Ødegaards valg av Real Madrid som neste stoppested, er den vanskelige veien fra talentfull spiller på Castilla til fast inventar på førstelaget. En rekke Real Madrid-talent har måttet komme seg ut til andre klubber for å spille på høyt nivå. Akkurat der er forskjellen stor mellom de beste klubbene i Spania.

– Real Madrid produserer mange spillere. De har mange spillere i La Liga, og flere enn Barcelona i utlandet. De produserer spillere, men modellen er annerledes. Barcelona er en stor talentfabrikk og får spillere gjennom systemet. Real Madrid handler om å hente store spillere for mye penger, sier Balagué.

Men Balagué tror likevel Ødegaard i større grad enn andre spillere på Castilla vil få sjansen til å vise seg verdig en plass blant Real Madrids stjerner.

– Han er en «mini galáctico». Han ble kjøpt som det. Han vil uten tvil få en sjanse til å vise seg. Resten er opp til ham. Dersom han leverer, er det ingen grunn for Real Madrid til å kvitte seg med ham, sier Balagué.

– Stille enighet
Ødegaard var meget ettertraktet, og ifølge Marca skal forholdet mellom Real Madrid og Barcelona ha vært iskald etter at Ødegaard signerte for hvittrøyene.

Avisen hevdet at Barcelona prøvde å kuppe overgangen i siste øyeblikk, men det er spekulasjoner Balagué tror er lite hold i.

– Det virker å være en stille enighet i Spania at Barcelona signerer alle bortsett fra dem som Real Madrid har kontrollert. Det er en stille enighet om ikke å by hverandre ut, sier Balagué.

– Jeg kommer ikke på en spiller som Barcelona og Real Madrid har kjempet direkte om i nyere tid.

Tror Ødegaard må starte på benken
I midtuken spilte Ødegaard sine første minutter i Real Madrid-drakt i en treningskamp bak lukkede dører. Søndag får han trolig den offisielle debuten, men nordmannen er ikke garantert plass i startelleveren.

– Han kommer til å spille på søndag, men jeg tror ikke han starter kampen. Han kommer nok til å bli benyttet som innbytter, sier La Sexta-journalisten José Luis Sánchez til TV 2.