KRITIKK: Hovedrolleinnehaverne Dakota Johnson (Anastasia) og Jamie Dornan (Mr. Grey) i «Fifty Shades Of Grey» opplever boikott. Foto: Stella Pictures.
KRITIKK: Hovedrolleinnehaverne Dakota Johnson (Anastasia) og Jamie Dornan (Mr. Grey) i «Fifty Shades Of Grey» opplever boikott. Foto: Stella Pictures.

Kvinnegruppa Ottar:
–Filmen romantiserer seksuelle overgrep

Filmen «Fifty Shades Of Grey» opplever internasjonal boikott.

Filmen basert på boken «Fifty Shades Of Grey» får nå kritikk fra internasjonale organisasjoner verden over. 

Bak Facebook-kampanjen «50 dollar not 50 shades» står en rekke organisasjoner som vil bekjempe vold mot kvinner.

Boikott

Her hjemme er det Kvinnegruppa Ottar som oppfordrer til boikott.

– Vi oppfordrer det norske publikumet å holde seg hjemme. Bøkene og filmen er med på å romantisere mishandling og overgrepsforhold. Rollefiguren Christian Grey er et svært godt eksempel på en overgriper, sier Ane Stø, leder i Kvinnegruppa Ottar til TV 2.

– Svært lite mishandling

Filmen har premiere i Norge 13. februar. Så langt er det solgt 6700 billetter til premierehelgen. Christin Berg i Nordisk Film mener en boikott av filmen fra Kvinnegruppa Ottar blir feil.

Vold mot kvinner skal man aldri slutte å bekjempe, og det er selvsagt et viktig fokus å ha. Jeg tror imidlertid at denne filmen ikke er den rette å bruke i denne sammenheng.

Dette er en film blott til lyst og underholdning, som så mange andre filmer som vi til enhver tid viser på kino. Det skal imidlertid sies at i selve filmen finner vi svært lite mishandling og overgrep, sier Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino til TV 2

«Fifty Shades Of Grey» har fått 15 års grense og barn ned til 12 år kan se den sammen med voksne.