Mann drept i Oslo 

En mann er funnet død på Mortensrud i Oslo fredag ettermiddag.  En kvinne er siktet for  forsettlig drap.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann ble fredag ettermiddag funnet død i en leilighet på Mortensrud i Oslo. Politiet bekrefter til TV 2 at de etterforsker saken som drap. 

– En norsk kvinne er siktet for forsettlig drap. Det er denne kvinnen som varslet politiet om at en mann var død og som ga adressen for åstedet til politiet. Denne varslingen skjedde på telefon.  

– Det skal være en relasjon mellom siktet og offer, men politiet vil ikke si noe mer om dette nå, sier Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt under en pressekonferanse fredag.  

Preget av situasjonen

Den siktede kvinnen ble avhørt fredag kveld. Den drepte mannen er identifisert.

ETTERFORSKES: Et dødsfall etterforskes som mistenkelig på Mortensrud i Oslo. Foto: Anja Tho Gunnersen/TV 2
ETTERFORSKES: Et dødsfall etterforskes som mistenkelig på Mortensrud i Oslo. Foto: Anja Tho Gunnersen/TV 2

Politiet undersøker nå omstendighetene rundt dødsfallet. De mener foreløpig ikke at noen flere personer er involvert i drapet. Kvinnen som nå er siktet for forsettlig drap samarbeider med politiet, men er preget av situasjonen. 

Politiet vil ikke bekrefte at drapet har skjedd i dag. Kvinnen ble pågrepet ved en annen adresse i Oslo. 

Flere politifolk var fredag på vei inn til leiligeten som ligger ved Mortensrud torg. Foto: Anja Tho Gunnersen/TV 2.
Flere politifolk var fredag på vei inn til leiligeten som ligger ved Mortensrud torg. Foto: Anja Tho Gunnersen/TV 2.

Fikk varsel fra Romerike

Innsatsleder Kristoffer Bang sier at politiet aksjonerte mot leiligheten etter at de mottok et varsel fra politiet på Romerike.

– Hvem som har varslet politiet på Romerike ønsker jeg ikke å gå inn på nå, sier Bang til TV 2.

– Hvorfor betrakter dere dødsfallet som mistenkelig?

– Det skyldes opplysninger i saken og funn på stedet. Jeg kan ikke gå i detaljer på hva som gjør at vi betegner det som mistenkelig, sier Bang.


Sjokkerte naboer

TV 2 har snakket med naboene til leiligheten hvor en person ble funnet død. De forteller at de synes det er ekkelt å tenke på at det kan ha skjedd et drap i deres nabolag. Blokkene er helt nye og beboerne hadde akkurat flyttet inn. Personene vi snakket med kjenner derfor ikke den avdøde.  

Mortensrud, som ligger sør i Oslo, har vært åsted for flere tragiske hendelser de siste årene. I august døde en 10 år gammel gutt av sult. Han veide bare 14,8 kilo da han døde. I 2013 drepte en 37 år gammel kvinne en mannlig bekjent med hammer.  I 2010 tok en far livet av sin kone og sine tre barn før han tok sitt eget liv.