Dopingtatt idrettsutøver til TV 2: – Jeg fikk sjokk

Nå risikerer lagspilleren å bli utestengt i to år.

En idrettsutøver på høyt nivå fra Bergen er dopingtatt og risikerer to års utestengelse. Det var BA som først omtalte saken fredag. Spilleren testet positivt etter en kamp.

– Jeg var på skolen for å lese til eksamen. Det var noen venninner av meg, som ikke driver sport, som hadde en energidrikk. De hadde blandet pulveret i en Pepsi Max-flaske. Jeg spurte hva det var. Da sa de at det var energipulver med ekstra koffein i. Jeg spurte om det var ulovlig, og da sa de at det var lovlig, sier idrettsutøveren til TV 2.

– Jeg smakte litt på det siden jentene sa det smakte så fælt. Av ren nysgjerrighet smakte jeg for å se om det var så dårlig som de skulle ha det til, sier han. 

Det skulle han ikke ha gjort. To dager seinere ble han plukket ut til dopingkontroll. Seinere fikk han brev i posten om at han hadde testet positivt.

– Jeg fikk selvfølgelig sjokk. Da dopingkontrollen ble utført ante jeg ingenting. Dopingkontrollørene spurte meg om jeg hadde fått i meg noen paraceter eller lignende de siste to ukene. Jeg tenkte at jeg hadde fått i meg energipulver, men hadde ingen anelse om at det var ulovlig, sier utøveren.

– Hva het energipulveret?

– Det heter Craze. Jeg hadde ingen kjennskap til det, og hadde ingen anelse om at det var ulovlig, sier han.

TV 2 vet at spillerens lagkamerater støtter ham og tror på forklaringen hans.

– Vi tror alle på det NN sier, men vi vet at man ikke kan putte noe i kroppen man ikke er 100 prosent sikker på hva er. Selv om det kommer fra en søt jente, sier lagkameraten.

– Vi synes synd på ham og håper saken får et best mulig utfall, legger han til.

Ifølge BA har utøverens klubb valgt å utelate spilleren fra kampene som er spilt etter at svaret på dopingprøven ble kjent.

– To år er ganske alvorlig. Jeg skal forklare meg overfor Antidoping Norge. Det var en dum handling av meg. Nå håper jeg bare på den mildeste straffen, sier han.

Utøveren kommer samtidig med en oppfordring til andre idrettsutøvere.

– Jeg vil oppfordre andre idrettsutøvere til å være sikker på hva du får i deg. Jeg stolte mer på venninnene mine enn jeg gjorde på meg selv, sier han.