Her er trend-veskene som ikke koster mange tusen 

En skoleveske trenger ikke koste 10.000,- kroner for å være trendy, mener stylist og moteansvarlig.

Denne uken har debatten om dyre skolevesker blant unge jenter vært et hett tema i nyheter og på sosiale medier. Bloggerne-Marna og Kristin er to av dem som har gått ut mot veskepresset blant tenåringer.

Sjokkerende

Også mote- og skjønnhetsansvarlig i jentemagasinet Det Nye, Cecilie Mevatne, mener at trenden med designervesker til tusenvis av kroner er hårreisende.

For dyr: Det er bedre å kjøpe en billig skoleveske som kan byttes ut når du er lei av den, mener stylisten.
For dyr: Det er bedre å kjøpe en billig skoleveske som kan byttes ut når du er lei av den, mener stylisten.

– Jeg synes det er sjokkerende. De går på videregående, og det er foreldrene som ofte må spytte ut med penger. Det skal ikke være nødvendig at unge skolejenter skal føle seg presset til å gå med det aller dyreste.

Billig favoritt

Stylisten forteller at mange av de billige variantene fint kan brukes til de fleste antrekk og anledninger. Og Mevatne har selv ikke noe imot å bruke billige vesker til hverdags.

– Favorittvesken min nå for tiden er en rimelig veske som egentlig er en vervegave for Det Nye-abonnementer. Den rommer alt jeg trenger til og fra jobb, sier hun.

Fredag besøke motestylisten God morgen Norge for å vise at rimelige vesker er minst like trendy som dyre designervesker.

Se innslaget ovenfor.