GULLGROSSIST: 17-årige Jarl Magnus Riiber jublet onsdag for sitt første gull i junior-VM i kombinert i Kasakhstan. Foto: FIS/NSF / NTB scanpix
GULLGROSSIST: 17-årige Jarl Magnus Riiber jublet onsdag for sitt første gull i junior-VM i kombinert i Kasakhstan. Foto: FIS/NSF / NTB scanpix

Suverene Jarl Magnus (17) med nytt VM-gull

To gull av to mulige for Jarl Magnus Riiber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Unggutten la grunnlaget for seieren med nok et kjempesvev i bakken.

Etter et hopp på 99,5 meter gikk han ut hele 39 sekunder foran nummer to, Hisaki Nagamine fra Japan.

I det fem kilometer lange langrennet var seieren aldri truet, og etter halvgått løp hadde Riiber økt til konkurrentene. Den nærmeste forfølgeren ved passering 2,5 kilometer var hans eldre bror Harald Johnas Riiber, som lå 52,5 sekunder bak.

De siste kilometerne ble derfor en parademarsj for kombinertkometen. I mål var han hele 47,4 sekunder foran tyske Jakob Lange som tok sølv. Kristjan Ilves fra Estland sikret bronsen etter å ha slått tsjekkiske Tomas Portyk med to tideler.

– Fy søren. Det er sykt med to gull på rad. Jeg hopper bra og alt flyter. I tillegg har jeg klart å legge inn en liten formtopp i langrennet. Jeg flyter egentlig bare på en sky, sier vinneren til NTB.

– Jarl gjorde jobben i hoppbakken, og hadde full kontroll i sporet. Han vinner ganske overlegent i dag, skryter juniorlandslagstrener i kombinert Peder Sandell.

Det var et solid hopp på 99,5 meter som ga et perfekt utgangspunkt. Som så mange ganger før gikk han ut først i langrennet.

– Det er ikke så lett å gå ut først. Det er veldig mange gode langrennsløpere som kommer bak. Jeg vet jo at de har slått meg med et minutt tidligere i år, så det var deilig å holde unna. Man må bare pushe seg selv, sier Riibe

Harald Johnas Riiber falt litt nedover på resultatlisten og endte til slutt på 6.-plass. Lars Buraas gikk nok et sterkt langrenn og gikk seg opp fra 23.- til 8.-plass.

Sigmund Kielland gikk over målstreken som nummer 34. (©NTB)