ETTERFORSKES: Calum Chambers i Arsenals Mesterliga-kamp mot Borussia Dortmund. FOTO: AP Photo/Alastair Grant
ETTERFORSKES: Calum Chambers i Arsenals Mesterliga-kamp mot Borussia Dortmund. FOTO: AP Photo/Alastair Grant

Arsenal-overgang etterforskes

FA undersøker London-klubbens 170-millionerskjøp Calum Chambers.

Den britiske storavisen Daily Mail skriver at Calum Chambers' overgang til Arsenal etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA).

FA er ikke villig til å kommentere hvorfor overgangen, som sies å ha en ramme på 15 millioner pund (170 millioner kroner), etterforskes, men benekter heller ikke at den finner sted.

Etterforskningen kommer overraskende all den tid ingen av Premier League-klubbene har klaget inn selve overgangen. Begge klubbene stiller seg uforstående til det hele.

– Alt var åpent, hjertelig og over bordet med Southampton gjennom hele Chambers-overgangen, sier en talsperson for Arsenal til Daily Mail.

Det skal være en tredjepart i overgangen som er grunnen til etterforskningen, altså en agent, rådgiver eller lignende.

20-åringen har Cassius Sports Management (CSM) som sin agentvirksomhet. Misnøye blant agenter er normalt sett ikke nok til å få denne type oppmerksomhet fra FA. 

Chambers' agent, Alan Middleton, har nektet å uttale seg til avisen - og oppgir bedriftens policy på området. 19-åringens stefar jobber for øvrig i CSM, uten at det skal ha noe sammenheng.

Calum Chambers gikk til Arsenal etter en god sesong for Southampton i sommerens overgang.

Som en følge av London-klubbens skadeproblemer fikk 20-åringen en del spilletid innledningsvis i sesongen, både på høyreback og som midtstopper.

Chambers har spilt 24 kamper, scoret ett mål og levert tre målgivende pasninger i alle turneringer så langt i Arsenal-karrieren.